Jump to content

Régen és ma – melyik a jobb?

2021. 06. 25. 19:00

Sokszor találkozhatunk azzal a női kategóriával, amelyik annyira koncentrál a megjelenésre, hogy a normál határokon is túlbillen.

Ha összehasonlítjuk egykori önmagunkat a jelenlegi állapotunkkal, kétféleképp reagálhatunk. Elképzelhető, hogy a fiatalabb kori énünk tetszetősebb, mert eleve a fiatalságunkat idézi, ám a kor divatja miatt egyben vicces látványt is nyújthat. De lehetséges, hogy a jelenben készült fotót sokkal előnyösebbnek ítéljük meg, mert egy érettebb, kifinomultabb, letisztultabb személyiséget látunk azon.

Az érett személyiség nemcsak azt jelenti, hogy felelősen képes dönteni és nem ugrál feleslegesen. Már a stílusát is megtalálta és tudja, hogy hol a helye a világban. Ezzel szemben egy fiatal és az életvidám ember még se stílusában, se személyiségében nem teljesen kiforrott. Teljesen normális, ha keresi a neki megfelelő irányzatot. Ám amíg oda eljut az ember, akár többféle stílust is kipróbál. Egy fiatalban még tombol az élet, izgága, tele van vágyakkal, tervekkel és ez bizony viselkedésében, öltözködésében is megmutatkozik, amelyet egy fotó is tükrözhet. Néhány év elteltével ez az izgágaság csitulhat, sokkal higgadtabban kezelheti a dolgokat az élet minden területén, amely igencsak átüthet egy fotón. Hiába vicces az, amit a sok-sok évvel fiatalabb fotóin lát, ha abból mégis az életvidám személyiség sugároz, és hiába letisztult stílusú a nemrégiben készült kép, lehet, hogy épp az „élet” hiányzik belőle.

Az öltözködés és a smink nemcsak az esztétikai megítélésünk szépítő eszköze, hanem kiváló álca is lehet. Az, aki nem elégedett önmagával, könnyen lehet, hogy vastag réteg festéket ken fel magára azért, hogy egy szebb, jobb megjelenést mutasson a tükörben és másoknak is. A divatos vagy feltűnő ruha viselése is lehet egy elterelő hadművelet. Amíg a ruháját nézik, nem elemezgetik a személyiségét. Az ilyen személyek kínosan figyelnek a megjelenésükre, nehogy az álcájuk sérüljön, ezért a megjelenésük sem a természetességet és lazaságot mutatja. Ez a kevésbé természetes jelenség azonban nem feltétlenül jó érzést kelt másokban.

Az igényes, a stílusunknak megfelelő öltözék, smink jó benyomást kelt másokban, emiatt pedig magabiztosabban is érezheti magát az ember. Ha pedig így van, akkor az meg is látszik rajta.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)