Jump to content

Nem vagy egyedül a pattanásaiddal

2018. 01. 23. 17:00

A sztárok is emberek. Ugyanolyan halandók, ugyanolyan gyarlók, mint bárki más. Amit a televízióban, az interneten és az újságban látunk, az vagy a felturbózott, vagy éppen a nagyon lecsupaszított és kiforgatott valóság.

Hírnév, sikeresség, tehetség ide vagy oda, bizony a tulajdonságainkat, adottságainkat nem egyformán mérik odafent. Minden elismerés és anyagi jólét mellett is élhet úgy az ember, hogy van, amivel mégsem elégedett. Még akkor sem, ha milliók rajonganak érte szerte az országban, világban. És még akkor sem, ha bármerre jár, azonnal felismerik munkássága, karrierje miatt. Tökéletesnek vélt életükről alkotott kép semmisülhet meg, amikor a médiában értesülünk arról, hogy mégsem fenékig tejföl az ő életük sem. Makulátlannak hitt szépségük sem az, amit láttatnak velünk. A híres sztárok között bizony vannak olyanok, akik komoly harcot vívnak azzal, hogy úgy álljanak színpadra, a kamerák mögé, ahogy azt tőlük már megszokhatták a nézők, rajongók. Ugyanolyan gondokkal küzdhetnek ők is, mint bármelyik másik ember. Egyes hírességek szép és sima bőre csak addig az, amíg a sminket le nem mossák magukról. Az állandó szépítkezés, a sok felvétel és fellépés miatt folyamatos készülődést megsínyli a bőr, pláne akkor, ha az alapadottság is pattanásos, hibás bőr. Egyre többször kerülnek fel fotók sztárokról, akiket smink nélkül, utcai öltözékben kapnak lencsevégre. A látvány olykor kiábrándító. Nem tudni, hogy tényleg ez az igazi igényük, vagy csak így akarnak eltűnni a hétköznapi emberek között. Szemfülesek azonban mindig tudnak róluk fotókat készíteni. Mára azonban már az is divattá vált, hogy a nagy világsztárok is felvállalják önmagukat, smink és beállított frizura nélkül. Kiderülhet, hogy az a bababőrű sztár valójában nem is létezik csak egy halom festékkel vagy Photoshoppal.

Cameron Diaz sokaknak jelenti az etalont. Filmjeiben, szerepeiben fel sem tűnik, hogy bőrproblémái vannak. Ő az egyik világhírű színésznő, aki ezt mégis felvállalja. Bizony, a túlpörgetett életmóddal az is együtt jár, hogy nem mindig tud étrendjére odafigyelni az ember. A színésznő életében fontos szerepet töltött be a gyorséttermi ételek fogyasztása, bőrének hibái is erre foghatók. Életmódváltással tudott bőrének állapotán változtatni.

Rhianna bőre is azért tűnik sokszor hibátlannak, mert a smink elfedi a valóságot. Amikor a hormonok is dolgoznak, az énekesnő arca álladóan gyötörve van festékekkel, az nyomot hagy a bőrén. Amúgy is zsíros bőrét bizony pattanások lephetik el.

Emma Stone színésznő esetében is lehet dolga a sminkeseknek, valamint a fotósoknak. Tinédzserkorát is pattanásokkal teli élte meg, és hiába van már túl azon a szakaszon, most meg a stressz hatása jelenik meg a bőrén pattanások formájában.

Miley Cyrus amellett, hogy híres énekes, még felvállalja bőrhibáit is. Tiniként frusztrálta csúnya arcbőre. Állandóan azzal küzdött, hogy mindenki őt figyeli pattanásai miatt. A piros pöttyök olyan gátlást hagytak az énekesnőben, hogy hírneve ellenére is időbe tellett, amire attól megszabadult. A pattanásokkal a mai napig küzd, de már magabiztosan és bátran. Mindezt megmutatja rajongóinak is. Smink nélkül is gyakran oszt meg magáról fotókat és az utcára is bátran kimerészkedik.

Rajtuk kívül még többen vannak sztárok, akik a pattanásokkal, bőrhibákkal, testsúlyuk gyarapodásával (és még lehetne sorolni, hogy mivel) küzdenek. Senki sem tökéletes, mégis úgy tökéletes mindenki, ahogy van.

(Forrás: marmalade.hu | tomorrowoman.com, elespanol.com, theskinandbeautyblog.com/képek)