Jump to content

A hideg beköszöntével is figyelj oda körmeid szépségére és egészségére!

2017. 11. 21. 11:27

Sokan nem is gondolnák, de a hideg levegő nem csak arcbőrünket szárítja ki könnyedén, de körmeinkre is hatással van. Az alábbi praktikák mellett, nem kell kesztyűbe rejtened a kezed, ugyanis szép, ápolt, erős és egészséges körmökre tehetsz szert.

Hidratálni fontos!

Ha a kozmetikáról, bőrápolásról van szó, az egyik legfontosabb dolog a hidratálás. A hidratálás lényege, hogy növeljük bőrünk víztartalmát, ezzel meggátolva azt, a kiszáradás veszélyétől. A kézápolás során, körmeink hidratálása épp oly fontos, mint bőrünké. Körmöd egészségéért nem is kell mást tenned, csak naponta bekenni a körömágyat és a körmágybőrt hidratáló masszázs krémmel. A nagy hidegben, ha nincs kéznél hidratálókrém, az ajakbalzsam is csodákat varázsol körmeiddel.

Óvatosan a reszelővel!

A körömápolás fontos része a körömreszelés. Nem mindegy azonban, hogy milyen intenzitással, rendszerességgel reszeled, ugyanis ha nem megfelelően csinálod, könnyedén felsértheted körömágyad, vagy a körömlemezeket. Fontos, hogy mindig egyirányban reszeld a körmeid, különben könnyen betöredeznek, beszakadnak, és körömágyad is kipirosodhat. Körömágybőröd, ha nem szükséges ne vágd le, ugyanis ez a tévhittel ellentétben ártalmas.     Elég ha visszatolod és megigazítod, ezzel számos fertőzéstől megkíméled magad. Az sem mindegy, hogy milyen reszelőt választasz. A régi fémreszelőt cseréld le a puhább, „szivacsos” verzióra. Extraként köröm fényesítő, és polírozó felületet is találhatsz már rajtuk. Így 4 lépésben könnyedén csillogó, fényes és ápolt körmökre tehetsz szert.

Egy kis masszázs a kezeknek sem árt...

Ha elvégezted a hidratálást, és rendbe tetted körmeidet, masszírozd át az egész kezed. A hatékonyabb eredményért radírozd át körmágyad az ehhez szükséges körömágybőr radírral, valamint masszírozd át ujjaidat speciális köröm és kézápoló krémmel.

Óvatosan a lakkokkal!

A legtöbb nő imádja a manikűrt, a színes lakkokat, műkörmöket, gél lakkot. Ezek használata azonban hosszú távon káros is lehet. A körmökön keresztül ugyanis, ezek a „természetellenes” anyagok könnyedén bekerülnek a szervezetbe. Kiszáríthatják bőrünket, kezünket, elszínezhetik körmeinekt és roncsolhatják a körmök állapotát. Súlyos esetben gombásodást is okozhatnak. Éppen ezért bármennyire is szereted a körömszépítő eljárásokat, néha tarts egy kis szünetet. Körmeidnek ugyanis fontos, hogy szellőzzenek és pihenjenek!

Télen a hideg és a szél könnyen kiszáríthatja kezünket, ezért fontos, hogy mindig viseljünk kesztyűt. A kesztyű kifejezetten jó arra, hogy megvédje kezeinket (és körmünket) a kiszáradástól. Nem csak kint az utcán, a lakásban is ajánlott hidratálás után kesztyűt viselni, ugyanis a pamut kesztyű meggyorsítja a krémek beszívódását. Célszerű a kézápolást az esti fürdés utánra időzíteni, így éjjel kezünk a kesztyűben tökéletesen tud regenerálódni.

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)