Jump to content

Nem kell más, csak egy szemceruza

2017. 11. 18. 19:00

Sosem szoktad túlaggódni a sminkedet, mégis úgy tűnik mások számára, mintha órákat töltöttél volna el a tükör előtt csak azért, hogy szemeidet kiemeld? A látszat néha csak, és sokszor nem is kell ehhez hatalmas sminkkészlet. Elég csak egy szemceruza.

Indulhat káosszal a nap. Amikor elalszunk, vagy a sok reggeli teendőnk között alig jut idő magunkra, akkor nem gondolkodunk macerás sminkben. Ha az idő rövidsége ellenére mégis valamilyen viselhető arcot akarunk látni, akkor mégis meg kell próbálni valamit összehozni. Ha tényleg nincs időd a sminkelésre, netán nincs nálad a megszokott készleted, csak egy szemceruza, attól még nézhetsz ki igényesen.

Bármilyen kozmetikai készlettel rendelkezhetünk, ha egy táskacsere vagy az idő szűke lehetetlenné teszi a sminket. Azonban nincs minden elveszve akkor sem, ha csak egy fekete szemceruza lapul a táskánkba. Ha más eszközt is fel szoktunk használni szemünk kiemelésére, sminkeléshez, azonban most csak ceruza van, akkor sem kell kétségbe esni.  

A legtöbben csak arra használjuk a szemceruzát, hogy a szem köré vékony vonalat húzzunk, és ezzel ki is merül a funkciója. A profi sminkesek is nagyon sokszor dolgoznak szemceruzával, de annyi a különbség, hogy ahhoz különböző ecseteket használnak.

Egyes ceruzákat azért szeretünk jobban, mert a szerkezete sokkal puhább és könnyebb is azzal bánni. Valóban jó ilyennel dolgozni és azt is elmondjuk, hogy miért. A szemceruzával majdcsak minden szem kiemeléséhez való kenceficét helyettesíteni lehet, csak megfelelően kell azzal bánni. A puha szemceruzával vigyél fel a szemhéjad középső részéra némi festéket. Egyáltalán nem kell óvatoskodni, hiszen most nem szükséges semmilyen formát öltenie a festésnek. Ha a satírozó módszerrel felvitted a festéket, akkor egy kisebb ecset, vagy vattapálca segítségével dolgozd el azt. Igazából már kész is a szemceruzás szemfestés.

Dolgozz fekete szemceruzával, hogy drámaibb és kifejezőbb tekintetett kapj végeredményül. Ha az előző változat nem tetszik, akkor kipróbálhatod azt, amikor a szemedet fekete ceruzával körbekontúrozod. Ehhez is jobb a puha szemceruza, mert könnyebben dolgozhatsz vele és még sérülést sem okozol magadnak. Ha megvan a kontúrvonalad, akkor azt erősítsd meg. Nem baj, ha első ránézésre durva a látvány, de kell a megfelelő mennyiségű festék, amit el lehet dolgozni. Ha már kellően vastag és erős a kontúrvonal, akkor vegyél elő egy vattapálcát, de ha az nincs nálad, akkor még az ujjad is megteszi. Az ujjaddal, vagy a fültisztító pálcikával dolgozd el a festéket úgy, hogy kerüljön a szemhéjadra is. Felfelé haladva egyre halványabb legyen a hatás. Ezt több lépésből építsd fel, vagyis újból kontúrozhatsz, amit megint eldolgozol a szemhéjadon. A több rétegű felvitel biztosítja az átmenetet és a szemek kiemelése hatásosabb, valamint tartósabb is lesz.

Ha a szemceruzád mellé még egy korrektor is befér a táskába, akkor a szem külső sarkába felvéve kivilágosíthatjuk azt a szemnek amúgy is sötétebb részét, így még hatékonyabb lehet a kiemelés. Már így olyan sminket hoztunk létre, amely megállja a helyét, persze, ha van a kezed ügyében szempillaspirál, akkor még hatásosabbá teheted. Ha nincs, akkor is késznek tekintheted a sminkedet. Lássuk a gyakorlatban is:

 

(Forrás: marmalade.hu | http://mugeek.vidalondon.net, pinterest.com/képek | youtube.com/videó)