Jump to content

Előkerül a sál és a sapka, de milyen sapka?

2017. 11. 15. 17:00

Téli öltözetünk alapdarabjai a kabáton kívül a sapka, a sál és sokaknál a kesztyű is. Nem kell szégyenkezni, ha ezek többségét már magunkra húzzuk. Ahogy szokták mondani, szégyellje magát az idő!

Tini és fiatal felnőtt korunkban talán ellenkeztünk szüleinkkel, hogy a frissen elkészített frizuránkat tönkre tegyük egy sapkával. Ha kényszerűségből fel is vettük, amikor már szüleink látóhatárán kívül estünk, biztos, hogy azonnal lekerült a fejünkről. Nos, azóta szülőként a másik oldalra kerülhettünk át, és most mi veszekszünk gyerkőceinkkel, hogy vegyél fel fejfedőiket. Már az sem zavar, hogy sapkát kell felvennünk. Talán már a frizuránk sem érdekel annyira, hogy ne melegítenénk fejünket sapkával.

Nemcsak hasznos viselet télvíz idején egy sapka, de igazán jó kiegészítője is lehet öltözékünknek, ha megfelelő darabot választunk magunknak. Sokak számára azonban mumus lehet a sapka gondolata is, nemhogy viselése. Amíg a sálban könnyebben fantáziát látunk, a sapkával meggyűlhet a bajunk.

El kell fogadnunk, hogy ha meg is tetszik egy sapka, az bizony felvéve viccesen nézhet ki rajtunk. Nem mindegy, hogy az arcformánk és az adott sapka összhangban van-e vagy sem.
Akinek kerek az arca, bátran viselhet nagyobb, kötött fejfedőket és a karimás darabok is megfelelőek. A nagy mintával ellátott sapkák optikailag nyújtják a kerek formát.
A szív arcformájúak is bátran viselhetnek vastagabb, nagyobb sapkákat, de ami számukra igazán előnyös lehet, az a fülvédős sapka.
A keskeny arcformával rendelkezők kerüljék a magas sapkákat, amelyek tovább nyújtják az arcukat, ezért a vastag kötésű fejfedő, vagy az usanka is jó viselet lehet.
A karakteres állkapoccsal rendelkező szögletes arcformához a vékony, keskeny sapik illenek. Az aszimmetrikus viselet is eltereli az arccsontról a figyelmet.
A legjobb helyzetben azok vannak, akiknek arcformája ovális, ugyanis számukra minden fejfedő tökéletes választás lehet és még a homlokukba is belehúzhatják azt.

Nem mindenki számára nyűgös viselet a sapka. Vannak, akiknek több darab is a rendelkezésükre áll azért, hogy minden szettjüket egy hozzá illő sapkával bolondítsanak meg. Talán többen vannak azok, akik nem sapkaőrültek, és a telet egy sapkával kívánják átvészelni. Ha te magad is ebbe a kategóriába tartozol, akkor érdemes olyan darabra szert tenni, amely univerzális, sokféle öltözettel tudod variálni, párosítani.

A sapka leginkább az a téli darabunk, amelyet azért viselünk, hogy ne fázzon a fejünk és a fülünk. Valójában nagyon fontos kiegészítő, mert a fejünkön viseljük, és igencsak a figyelem középpontjában van. Ha már ennyire szem előtt van, akkor felhívhatjuk magunkra a figyelmet egészen különleges, extravagáns darabokkal, ám ha ennél tartózkodóbbak vagyunk, akkor hétköznapi mégis stílusos darabban érdemes gondolkodni.

(Forrás: marmalade.hu | russia.com, netdoctor.co.uk, betterlifemag.net/képek)