Jump to content

Rutinos reggeli rohanás

2017. 11. 13. 17:00

A reggelt nem mindenki a nap fénypontjaként éli meg. Sőt, a legtöbben nem is kívánjuk, ettől függetlenül mégis minden nap szembesülünk vele. A téli időszak sem segít be abba, hogy már kora reggel csúcson legyünk, mégis muszáj összekapnunk magunkat, ha időben oda akarunk érni a munkahelyünkre.

Márpedig mindenhová időre kell odaérnünk, és olykor ez nyomasztó lehet. A nappalok egyre rövidülnek, és már ezt is nehezebben éljük meg. A hideg, a sötét sokakból kiveszi az energiát, és legszívesebben csak aludnának. A reggelünkön is megérződik ez, habár vannak olyanok, akiknek az ágyból való kikelés alapjában véve nehézkesebben megy, a szundi gomb az, amellyel minden reggel elsőként érintkezik. Aztán reggel persze csak kapkodás van. Ha csak saját magunkra kell figyelnünk, akkor is könnyen fulladhat káoszba a reggelünk, azonban ha anyává válunk, új dimenzióba kerül az életünk. Megsokszorozódik a teendőnk is.

Annak az időszaknak vége lesz, amikor volt idő a smink elkészítéséhez, a ruha kiválasztásához. A rutinos édesanyák már előző este elkészítik gyermekük és saját maguk öltözékét is másnapra. Ezzel jelentős időt meg lehet spórolni. Ha pedig nem akarunk mellényúlni azzal, hogy másnapra mit öltsünk magunkra, akkor érdemes tájékozódni az ügyben is, hogy milyen idő várható.

Azért, mert anyák vagyunk, még van igényünk az ápoltságra, a megjelenésünkre. Lényegesen más lesz fontosabb akkor, ha megszületik gyermekünk, de attól még magukra is kell időt fordítani. Ehhez vagy nagyon korán ébredünk fel azért, hogy még a más tevékenységeink előtt sminkeljünk, hajat mossunk, formázzunk, vagy pedig leegyszerűsítjük ezeket. Vagyis néhány perc alatt olyan frizurát varázsolunk magunknak, amely nem mutatja azt, hogy erre csak pár percet szántunk, mégis kinézünk valahogyan.

A reggeli zuhany csodákra képes. Felfrissít és lendületet ad. Az arcunk szépségéhez nemcsak festékekre van szükség. Ha a bőrünk egészséges és feszes, akkor már a nagyját megoldottuk, ezért érdemes beszerezni minőségi, bőrünk típusához megfelelő arckrémet. Vannak már olyan termékek, amelyben a hidratáló, fényvédő és akár alapozó is benne van. Ezután már csak a szemeinkre, szánkra kell koncentrálni. Igazítsuk meg a szemöldökünket, húzzuk ki a szemhéjunkat, fessük ki a szempillánkat, végezetül a szájfény vagy rúzs jöhet.

Jó barátunk és hasznos segítőnk lehet a szárazsampon. Ha nem akarunk naponta hajat mosni, ez a termék segíthet elhúzni a két hajmosás közötti időt. Még a hajformázáshoz is jól jöhet. Egy álmos reggelen ébredhetünk úgy, hogy már nincs idő hajat mosnunk, jó, ha van lehetőségünk a száraz samponhoz nyúlni.

Ha azonban annyira jól időzítjük a felkelést, hogy a hajmosás is belefér, akkor is a törölközőbe burkolt nedves hajunkról hagyjuk, hogy így szívódjon fel a nedvesség nagyja, közben pedig megihatjuk a kávénkat, átgondolhatjuk az adott napot, esetleg a gyerekeket ébreszthetjük, elkészíthetjük táskájukat, reggelijüket. Teendőink után már a hajunkon minimális a szárítani való.

Egy leheletnyi parfüm, egy alapos szájápolás és már csak a ruhába kell bújni.

(Forrás: marmalade.hu | greatist.com, blog.imprettyfit.com, mydailystylebook.net/képek)