Jump to content

A Nemzet Szépei smink nélkül is utcára mernek lépni

2017. 11. 07. 17:00

A ruha, a smink és a jó frizura öltöztet, ezt mindenki tudja és mi nők ezek nagy használói és mesterei vagyunk. A túl sok smink nemcsak nem előnyös, de álca is. Előbb, vagy utóbb, de meg kell mutatnunk igazi önmagunkat. Jobb, ha vastag festékréteg nélkül szeretjük a tükörben látottakat.

A szelíd és szolid smink csodákra képes. Olykor hatásos lehet egy erőteljesebb smink is, de csak azért, hogy előnyösnek mutathassunk magunkat, nem viselhetünk mindig maszkot. A sztárok a társadalom mintaképei. Sokan szeretnének hasonlítani egy-egy hírességhez, és igyekeznek őket követni. A színfalak mögött azonban ezek az emberek is ugyanolyan halandók és gyarlók, mint mindenki más. A vörös szőnyegen tökéletesnek tűnő hírességek is tele vannak problémákkal, és az, amit látunk a magazinok címlapján, valamint a televízióban látunk, a valóságban egészen más lehet. Mint mindenkinek, nekik is vannak kisebb és nagyobb esztétikai hibáik, amelyeket a fotók retusálásával vagy a sminkeléssel igyekeznek elrejteni. Egyre nagyobb divat azonban, hogy ezek az ismert emberek is megmutassák, hogy milyenek valójában minden festék nélkül.

Özer Nóra

A szépségversenyen feltűnő hölgyek válogatott szépségek. Több rostán átjutva kerülnek be egy-egy nagyobb versenyre. Ők azok, akik tényleg a szépséget képviselik. Az ő életükben is nagy szerepe van a sminknek, de természetesen nem ez a legfontosabb.

A Nemzet Szépe Szépségverseny éppen arra hivatott, hogy olyan valódi szépségeket találjanak, akik természetességükkel, megjelenésükkel erősíthessék a méltán híres magyar lányok szépségét. Ám ennél is többről van szó, hiszen a Nemzet Szépe versenyen indulóknak a szépségen kívül más erényeiknek is lenni kell.

A előző évek győztesei sem vetik meg a sminket, de ez nem azt jelenti, hogy a hétköznapokban meg sem tudnának jelenni festék nélkül sehol sem.

Özer Nóra azt mesélte sminkelési szokásairól: „Csak jó minőségű alapozót teszek fel, hogy ne tegyen kárt a bőrömben. Emellé jön egy kis bronzosító, kihúzom a szemem és megigazítom a szemöldökömet, aztán indulok is az utamra”. Az ügyvédként nemrégiben doktorált hölgy természetes szépség. Nincs is szüksége a sok festékre, és azt is tudja magáról, hogy arca karakteressége miatt nem is kell vastag sminkréteget magára kennie. Ahhoz, hogy a későbbiekben is szép bőre legyen, hagyni kell lélegezni, pihenni, így nem mindig visel sminket.

Kis Gabriella

Egy másik Nemzet Szépe ugyancsak használ sminket, de Kis Gabriella is az egészséges, természetes megjelenést kedveli. Smink nélkül is meg tud jelenni bárhol, azonban vannak olyan fontosabb események, amikor mégiscsak fontos a jó megjelenés. A smink ebben sokat segíthet. Kis Gabriella nem bízza a véletlenre, hogy tökéletesíteni tudja sminkelési technikáját, szeret olyan videókat nézni az interneten, amelyekből praktikákat leshet el. Úgy tűnik, hogy jó úton jár. „Figyelek rá, hogy a smink természetes legyen, és ne essek túlzásokba. Szerencsére meg is szoktak dicsérni a sminkhasználatom miatt, de persze mindig van hová fejlődni” – mesélte Gabriella.

A kevesebb néha sokkal több, és ez még a sminkszabályzatban is megállja a helyét.

(Forrás: marmalade.hu | nemzetszepe.hu, dropbox.com/képek)