Jump to content

Egészséges testápolás II.

2017. 10. 16. 13:00

Ahhoz, hogy testünk és lelkünk egyensúlyban legyen, első sorban el kell fogadnunk önmagunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Ez nagyban befolyásolja kisugárzásunkat is. Szépséghibái természetesen mindenkinek vannak, ahhoz,hogy békében éljünk önmagunkkal, ezeket nem árt elfogadni.

A kor előrehaladtával egyre fontosabb a bőrápolás...

A kor előrehaladtával barnás foltok jelenhetnek meg az arcon, mellkason, illetve a kezeken. Kialakulásához hozzájárul a napfény, az öregedés és természetesen a genetika. Vannak, akik hajlamosak az öregségi foltokra, mások bőre idősebb korában is olyan, mint a húszas éveik közepén. Az öregségi foltok elhalványításában szintén segítségünkre lehet az almacet, melyet közvetlenül a problémás bőrfelületre kell kenni, vagy vattakoronggal átmosni, majd langyos vízzel leöblíteni. Ezt zuhanyzás előtt célszerű miden este és reggel megismételni.

A natúr joghurt a benne található anyagoknak köszönhetően az öregségi foltok mellett, a pattanásos arcbőrre is kiváló. Regenerálja a bőrt, fényesíti, visszaadja a bőr rugalmasságát, és nem utolsósorban puhává és feszessé varázsolja a kezelt területeket. Kenjünk hagyományos natúr joghurtot a problémás bőrfelületre, hagyjuk 5-10percig állni rajta, majd mossuk le bő vízzel. Ismételjük a kezelést hetente legalább háromszor.

Végül,de nem utolsósorban a citrom is csodát művel a foltos, pattanásos bőrrel. Összehúzza a pórusokat, csökkenti a gyulladást, halványítja a barnás és pirosas foltokat is egyaránt. Dörzsöld be a problémás területeket egy fél citrommal, majd 15perc után mosd le langyos vízzel. A citrom leve kicsit csíphet, de a hatás látványos és garantált. A pattanásos, mitesszeres bőrt ajánlott rendszeresen karban tartani. A különféle sminkek, olajok, arckrémek mind eldugítják a pórusokat, elősegítik a bacilusok megtelepedését és bőr alá jutását. Ilyen esetekben pedig bőrünk pattanásos, mitesszeres, gyulladt és piros lesz.

A ki nem tisztított pórusok könnyen elfertőzödhetnek, ennek megelőzése érdekében fontos odafigyelni a megfelelő bőrápolásra és tisztításra. Mossuk meg arcunkat, távolítsunk el minden sminket, és egyéb kencét. Majd ecetes vízzel gőzöljünk 5-10 percig. Ezután alaposan mossuk le arcunkat majd töröljük szárazra bőrünket. Az ecet mellett, az aloe vera növényben található zselés gélszerű anyag is csodákat művel a pattanásos, gyulladt, problémás arcbőrrel. Naponta kenjük be a problémás felületet és hagyjuk 10 percig állni, majd mossuk le arcunkról a rászáradt zselét. Hogy megelőzzük a nemkívánt bőrproblémákat, mindig figyeljünk oda a megfelelő táplálkozásra, és természetesen a rendszeres tisztálkodásra. Az életmódunk ugyanis nagyban befolyásolja testünk és lelkünk egészségét.

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)