Jump to content

Csupasz vs. szőrös, kinek mi a vonzó

2017. 08. 12. 17:00

Mi nők is harcot folytatunk az istenadta szőrnövekedéssel. Több eszközt felhasználunk annak érdekében, hogy testünk jóval gyérebb szőrállományától is megszabaduljunk. A férfiak is küzdenek a borotválkozással, a szőrtelenítéssel.

Időközönként borotváljuk lábunkat, hónaljunkat, bikinivonalunkat. A férfiak borotvahasználata az arcszőrzet eltávolítására koncentrálódik általában. Legalábbis ezt tartjuk természetesnek, elfogadottnak és férfiasnak. A férfiak testének szőrtelenítésében még nagy az ellentmondás éppen azért, mert sokan úgy tartják, hogy az kevésbé férfias.

A szőr teszi férfivá a férfit? És akinek a mellkasán nem kunkorodik egy árva szőrszál sem, és nem azért mert borotválja, gyantázza, hanem mert genetikailag adott a csupasz mellkas, az már férfiatlan?

A férfiasság egyáltalán nem a mellkas és a test minél szőrösebb mivolta adja. Nem is olyan túlzottan rég, a 70-es, 80-as években a nők épp a szőrös mellkasért rajongtak. A férfiak pedig büszkén vállalták, ha az ing mögül kikandikálnak a szőrszálak. A mai férfiak közül is sokan merik vállalni azt, ami megadatott nekik, míg a metroszexuális férfidivat abszolút megköveteli a hónalj borotválása mellett a mellkas szőrtelenítését is. Sokan hisznek abban, hogy a csupasz mellkas a nők számára sokkal vonzóbb, mint a szőrös.

Mi nők sem vagyunk egyformák, és van, akinek valóban gyengéje a kisfiúsnak ható csupasz mellkas, azonban nem mindenki a borotvának köszönheti ezt, hanem ez genetikai adottsága. A borotvált, vagy más módon eltávolított szőrzet azonban sok nő kegyét nemhogy elnyeri, hanem egyenesen elriasztja.

Ha azt hisszük, hogy a férfiszőrzet eltávolítása csak a mai korunk divatja, akkor eloszlatjuk ezt, ugyanis már az ókori görög és római férfiak is csupaszították magukat, de Egyiptomban is így tettek. Sokáig nem zavarta sem a férfiakat, sem pedig a nőket a testszőrzet. Elfogadták olyannak, amilyennek a természet megadta. A modern korban azonban már elindult az a divat, hogy egyes férfiak is igyekeznek megszabadulni szőrzetüktől, mint ahogy a nők is. A testépítők és a szexiparban dolgozók körében általános volt a szinte teljes test szőrtelenítése, de nem biztos, hogy a legjobban ítélték meg az ilyen férfiakat. Ráadásul a borotvált mellkasú, hónaljú és lábú férfiakra előszeretettel aggatták rá a homoszexuális jelzőt, így sokakat visszatartott és tart ma is ez. Nem minden nő ítéli meg a férfiak testének szőrtelenítését negatívan, egyes hölgyek úgy tekintenek erre, hogy a szőrtelenített férfi igényes bőrére, magára. Megkérdezett hölgyek többsége azt vallja, hogy az igazi az, ha a férfi test szőrös. Még mindig a férfiasság szimbóluma. Lehet, hogy az eredendően csupasz mellkasú férfi titokban szőrös mellkasról álmodik?

(Forrás: marmalade.hu | menshealth.com, theidleman.com, buzzfeed.com/képek)