Jump to content

A szép festett haj titkai

2017. 08. 03. 13:27

A házi hajfestés előfordul, hogy nem olyan eredménnyel zárul, mint ahogy azt elképzeltük, így a tükörben mosolygó alak hajszíne, néha köszönőviszonyban sincs a festékes dobozon lévőével. No de, pánikra semmi ok, mert vagyonok nélkül is lehet szexi, jó színű és egészséges hajkoronánk.

Alsó hangon 7000 forintról indul a festés, vágás szárítás kombináció bármelyik fodrászdában, így nem csoda, ha legtöbben inkább házilagosan oldják meg a dologt. Azonban a házi hajfestés néha nem pont úgy sül el, ahogy kellene. Az hagyján, hogy a hajszín árnyalatokkal elüt, de a hajszálak is megsínylik a folyamatot. Néhány óvintézkedéssel a károsodás azonban mérsékelhető, sőt a végeredmény is sokkal jobb lesz!

Hidratálj és balzsamozz!

A legtöbb festékhez adnak festés utáni balzsamot, ne viccből. A hajfestékek ugyanis oxidációs anyagokat tartalmaznak, amelyek megbontják a haj természetes védőrétegét, ezáltal bejutva a hajszálak belsejébe, megváltoztatva a színét. A barna, vörös, fekete festékeken túl a szőke hajfesték okozza a legnagyobb károsodást, mert az hidrogén-peroxidot is tartalmaz, ami valóságos merénylet a haj ellen.

A tartós és rendszeres hajfestés a hajat gyengébbé, törékenyebbé teszi, viszont a megfelelő táplálással és hidratálással, ugyan olyan egészséges lesz, mint a hajfestés előtt. Ha gyakran festesz hajat, válaszd a Revalid proteintartalmú hajbalzsamát, aminek tápláló összetevői, úgymint a zabkivonat, a búzafehérje és a pantenol (B5-vitaminnal) javítják a haj szerkezetét, biztosítják, hogy a haja puha, fényes és rugalmas maradjon anélkül, hogy súlyánál fogva lelapulna. Sőt a fésülést is könnyebbé teszi.

Vigyázz a hajszárítóval és vasalóval

A magas hőfokon történő hajformázás, például a hajvasalás, hajszárítás, dauerezés amúgy is megviseli a hajat, de a festettet meg pláne. A festett haj érzékenyebben reagál a hőre, így gyorsabban kiszárad, ami egyenes út a széttöredezett hajszálakhoz. Tehát, ha tudod, minimalizáld ezeket a dolgokat, az egészséges festett haj érdekében.

Ne moss túl sokáig hajat!

Talán nem kell túlmagyarázni miért. A festett haj egyik ősellenséges a törölközős dörzsölés mellett a túl gyakori és hosszadalmas hajmosás, ami kimossa a festéket a hajszálakból. Így inkább a gyors hajmosást részesítsd előnybe.

Védd a napsugárzástól

Ez ugyan most nem lesz egyszerű feladat, ellenben a Revalid termékei összetételüknél fogva óvják a hajat a környezeti hatásoktól, így segítségedre lehetnek a szép és egészséges hajért vívott küzdelemben.

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com, flickr.com)