Jump to content

Két hajpakolás a fénytelen hajra és a grátisz megoldás

2017. 08. 02. 12:15

A nyár derekán minden szem a hajra szegeződik, így ha még nem számoltál le a fénytelen, lapos megjelenésű hajjal, itt az ideje!

Természetanya rengeteg szuper alapanyaggal áldott meg minket, amelyek majdnem ugyan olyan jók, mint a balzsamok, speciális samponok. Az egészséges, és fénylő hajhoz, nem árt a természetes recepteket is ismerni, na meg az ideális sampont és hajtápláló készítményeket.

Banán és méz

Mindkettő könnyedén beszerezhető, és kiváló alapanyaga a hajpakolásnak. A banán nem csak természetes antidepresszáns, de magas kálium, természetes olaj, szénhidrát, és vitamin tartalmának köszönhetően puhítja a hajat, és megóvja természetes rugalmasságát, így megelőzi a haj töredezését. Könnyen kezelhetővé és fényessé varázsolja a hajat, segíti a haj gyorsabb növekedését, és megszünteti a korpásodást. Ezen kívül puhává varázsolja a legvadabb sörényt is, amihez banán, kókusz, és avokádó mixtúrájára van szükség.

De vissza a banán és méz kombinációjához. A fénylő hajat mézes banános pakolással is elérheted, és nincs másra szükséged csak:

- egy érett banánra
- egy deci vízre

Elkészítése

A banánt és a vizet tedd a turmixba, majd alaposan turmixold addig, míg krémes masszát kapsz. Nedvesítsd be a hajad, és kend fel rá a pakolást. Törülközővel vagy zacskóval tarts melegen, majd félóra után most le.

Oliva és tojás

A tojás nem csak fényessé, de kevésbé zsírosodóvá is teszi a hajat. A tojás természetes emulgeáló anyag, ezért képes a hajról a zsiradékot és a szennyeződéseket pillanatok alatt eltávolítani. A hajhossztól függően variálhatod a pakoláshoz szükséges mennyiséget, de két tojás ildomos a középhosszú haj esetén is. Amire szükséged lesz:

- két tojás sárgája
- két kanál olívaolaj
- tej

Elkészítése

A tojássárgákhoz lassan keverd hozzá az olíva olajat, és keverd addig, míg massza állagúvá nem válik. A sűrű masszához adj egy kevés tejet, hogy kenhetővé váljon. Ajánlott nedves hajra felvinni, és akár egy egész éjszakán át rajta hagyni. Mindenképp samponnal kell lemosni.

A nehéztüzérség

Ami pedig a jó sampon és balzsamválasztást illeti, ezen áll és bukik minden. Ugyanis a száraz hajra a hajpakolás csak kiegészítő gyógymód. A haj táplálását és regenerálását első sorban a hajhagyma ideális táplálásával kell kezdeni.

A hajnak, ahogy testünk minden pontjának, szüksége van bizonyos vitaminokra és ásványi anyagokra a növekedéshez. Az A-, E-, H- (biotin) és B-vitaminok, a cink, a vas, a szilícium, a folsav a legfontosabb tincseink számára, és ezek hiánya könnyedén vezet a haj állapotának romlásához. A tápanyaghiány okozta hajhullást kétféle módon lehet orvosolni: a tápanyagban gazdag étrenddel, vagy étrendkiegészítőkkel, amelyek koncentrált formában tartalmaznak mindent, amire hajadnak szüksége lehet. Ilyen például a Revalid hajkapszula, ami nem csak táplálja, de regenerálja a sérült hajat, és segít annak gyorsabb visszanövésében, valamint visszaadja annak élettel teli ragyogását.

A „belső” táplálás mellett a „külső” táplálás sem elhanyagolható. A Revalid samponok és balzsamok különleges, a hajszámára nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaznak, visszaadva a haj fényességét, dússágát, egészséges ragyogását.

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com)