Jump to content

Platinaszőke hajjal szabadlábon?

2017. 07. 31. 16:20

A hidrogénszőke haj még mindig rabul ejti a szemeket, és a terembe lépő szőke természetesen minden figyelmet bezsebel. De a ragyogásnak is megvan ám az árnyoldala.

A hidrogén és platinaszőke haj között néhány árnyalat különbséget leszámítva nincs sok különbség, mert minkettő egy életérzés. A szőke haj pontosan az, ami soha nem megy ki a divatból és tíz év múlva is ugyan olyan szexi és dögös benyomást kelt, mint most. Viszont nem egyszerű együtt élni vele.

A ragyogás átka

Köztudott, hogy a hajfestés alapjaiban véve roncsolja a hajat, na és persze az sem mindegy, hogy milyen festékkel festjük. A barna a vörös és a fekete is eléri a kívánt hatást, de az igazi roncsoló hadjáratot a szőke festék kezdi.

Az úgynevezett oxidációs festékek, mint például a szőke hajfesték, behatolnak a hajszálakba és a bennük található allergén anyagokat a hajszálakba és a fejbőrbe juttatják, amelyek hajhullást eredményezhetnek. Aki rendszeresen festi szőkére, hidrogén vagy platinaszőkére hajkoronáját, az biztosan találkozott már ezzel a jelenséggel, ahogy azzal is, amikor a festék lemosása után a tincsek sprőd tapintásúak, netán „nyúlóssá” válnak.

A szőke hajfestés gyakorlatilag évek óta reneszánszát éli, már csak azért is, mert még mindig ehhez a hajszínhez társul a legtöbb vonzó, szexuális tartalmú asszociáció. És ki ne akarna tetszeni? Persze kemény árat fizetünk érte.

Szexi, de pusztító

Legyen szó melírról vagy teljes hajfestésről a szőkítés igencsak megviseli a hajat, sőt. A hidrogén-peroxid tartalmú készítmény gyakorlatilag bejut a hajszál belsejébe, át a keratinrétegen megbontva a haj szerkezetét, ezáltal kivilágosítva azt. Ugye, hogy nem hangzik jól?

A haj szerkezetébe történő beavatkozás ugyanis egy sor problémát eredményez, például az teljesen átalakul, állaga megváltozik és sokkal gyengébb lesz. A mindennapi környezeti hatások is jobban megviselik, valamint hajlamosabb lesz a hullásra. Persze cserébe szexi, vadító és önbizalomnövelő hajra teszünk szert, de a hosszú távon a haj nagyon megszenvedi ezt.

Szőke haj, egészségesen?

A fentiek miatt ezét nem árt a hajat felkészíteni, de legalábbi regenerálni az ilyen jellegű beavatkozások után. Főként a tápláló samponok és balzsamok fontosak egy-egy ilyen hajmerénylet után.

A Revalid hajkozmetikumok széles választéka között például számos hajregeneráló és tápláló sampont és balzsamot találunk, amelyek javítják a haj szerkezetét és helyreállítják annak eredeti állagát. Zabkivonat, pantenol, búzafehérjetartalmuk a haj táplálását hivatottak szolgálni, míg fejbőr nyugtató hatással is bírnak. Próbáld ki, és legyen hajad szexi, egészséges platinaszőke!

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com)