Jump to content

Mi a magabiztos nő receptje? Ruha, táska, cipő és kiegészítők

2017. 06. 02. 19:00

Öltözködésünk nagy hatással lehet napjainkra. Az, hogy milyen ruhával fedjük be testünket, kihat lelki állapotunkra, türközi igényünket, személyiségünket is. A ruha nemcsak a testet öltözteti, de a lelkünket is építi.

Mi nők pedig a ruhák szakavatottjai vagyunk, legyen szó a saját ruhatárunkról, a párunkéról, vagy a gyermekeinkéről. Azt is jól tudjuk, hogy egy rosszul összeválasztott, kapkodós reggel eredményéből fakadó ruhaválasztás mennyire kihat egy napunkra. Ennek fordítottja is igaz. Ha úgy öltözünk fel, hogy az a ruha kényelmes, de elegáns, és rendkívül jól érezzük magunkat viselésekor, kihat az magabiztosságunkra, önbizalmunkra is.

Az is ismert, hogy a külvilág szerint csinos öltözékben is érezhetjük kényelmetlenül, kellemetlenül magunkat. Igazán felemelő pedig az, amikor úgy lépünk ki otthonunkból, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Olyan érzés kerít hatalmába, hogy ebben az állapotban szeretnénk maradni. Él az a mondás, hogy "Nem a ruha teszi az embert." Mindezzel talán egyet is értenénk, mégis sokat elárul személyiségünkről ruhatárunk. Arról is árulkodnak ruháink, hogy milyen a saját magunkról alkotott véleményünk. Elnyomjuk személyiségünket? Nem engedjük érvényesülni azt, amely valóban bennünk van? Öltözködésünk pont azt sugallja, amilyenek tényleg vagyunk? Mégiscsak teheti a ruha az ember, legalábbis hozzájárulhat ahhoz az öltözködésünk, hogy az önmegvalósításnak ezt a formáját is a lehető legjobban kiaknázzuk.

Lehet egy ruha ránézésre mutatós darab, ám felvéve kegyetlen érzéseket kelthet viselőjében. A szabása, a színe, a mérete lehet rosszul választott. Ám az sem biztos, hogy a megfelelő méretű ruhadarab azt az érzést adja, hogy ez az a ruha, amelyet viselnünk kell. Mindegy, hogy ránk van öntve az adott darab, ha személyiségünktől mereven elüt. Éppen ezért minden darabot érdemes felpróbálni a helyes méretben. Olyan ruhákat kell ruhatárunkba válogatni, amelyekben elemünkben érezzük magunkat. Azok a ruhák fognak időről időre feltűnni rajtunk, amelyekben jól érezzük magunkat, és legszívesebben minden nap viselnénk. Az a ruha okoz örömet és növeli az önbizalmat, amelyben ha a tükör elé állunk, akkor elismerően az tudjuk magunkra mondani a látottak alapján, hogy ez igen. Ez jó!

A külsőség mai világunkban nagyon fontos, és az első megjelenéshez szorosan hozzátartozik az is, hogy mit viselünk magunkon. A látottak alapján már valamilyennek megítélnek, még mielőtt megszólalna az ember. Arra kell törekednünk, hogy ruházkodásunkkal is azt kommunikáljuk a külvilág felé, amelyet mi magunk képviselünk. A személyiségünkhöz illeszkedő ruhadarabok mit sem érnek, ha gyűröttek, koszosak. Hiába kellemes és hozzánk illő viselet, ha azt látják, hogy a viselője nemtörődöm, igénytelen. Nem mindegy az sem, hogy mikor és miben jelenünk meg. Bármilyen furcsán hangzik, de magabiztos öltözködésünk alapját adják a kényelmes és  megfelelő fehérneműk. Minden évnek és szezonnak megvannak az aktuális divatdarabjai, amelyek felkapottak, de nem biztos, hogy azok mindenkinek jól állnak, valamint a következő évben már elcsépeltté válhat. Sokat lehet javítani öltözetünkön megfelelő kiegészítőkkel. A kényelmes cipő ugyanúgy növelheti a magabiztosságunkat, ezért azt is jól kell megválasztani. A jól vágott frizura, a természetes smink pedig a komfortérzetet és az önbizalmat csak tovább növelheti.

(Forrás: marmalade.hu | http://fitlife.tv, thebusinesswomanmedia.com, jamesmsama.com/képek)