Jump to content

Körömsikk tavaszra és nyárra

2017. 04. 28. 19:00

A divat évről évre és szezonról szezonra változik. A szépségiparban ugyanúgy számíthatunk minden időszakban valami újra, és ez körmeinket is érinti. Körülnéztünk, hogy az idei tavasszal és nyáron milyen körömtrend lesz érvényben.

Ebben a évben kiélheted nőiességedet nemcsak az öltözködéseddel, hanem a körmeid felületén úgyszintén, és mellette még a fantáziádat is nyugodtan szabadjára eresztheted. Mindig volt érvényben valamilyen körömforma, amelyet az adott évben divat volt. Az idei évben ezzel nem kell foglalkoznod. Szeretetted a szögletes formát? Inkább a hosszú és hegyes körmöt pártoltad? Szabad az út a köröm formájának megválasztása terén. Rád van bízva, hogy milyet szeretnél. Ami a fontos idén tavasszal és nyáron, hogy legyenek körmeid minél mintásabbak és színesebbek.

A francia manikűrt úgy is elkészítheted, hogy a fehér körömvégeket elhagyod, a helyét ugyanúgy átlátszón hagyod. Így mi benne a különleges? Semmi! De ha a köröm végére köveket ragasztasz fel, már kimondottan trendi, visszafogott. Egyszerű, de nagyszerű, mondhatnánk.

A színek használata nem feltétlenül jelenti a túlságosan kihívó és rikító körmöket. Az idei körömtrend színeiben egészen a halvány és visszafogott színektől választható a sötétebb árnyalatokig, és akár a metálos színek is feltűnhetnek a kezeiden.

A körömfestésre akár úgy is tekinthetünk, mint művészetre, hiszen igazi műalkotások születnek. Ráadásul az idei tavaszi és nyári körömdivat tényleg olyan formákkal, mintákkal, színekkel használható, hogy a kezeink úgy tűnnek majd, mintha a rügyek megpattantak volna az ujjaink végén.

A metál színek vadságot kölcsönöznek a viselőnek, és 2017-ben ez az újítás. Ám ha valaki nem ezzel akar kitűnni, akkor benevezhet az egyszínű fehérre is. Lehet ez nagyobb feltűnést okoz. Akár egymagában is használhatsz fehér lakkot, de ha ennél többre vágysz, akkor csillámmal, kövekkel, mintával adhatsz neki plusz varázst.

A nude színek használatával idén sem leszünk divatjamúltak. Még tartja magát a halvány rózsaszín és a bézs árnyalatai, amely nemcsak ápoltságot mutatnak körmeinknek, hanem természetességet sugallnak. Elegancia, stílus, letisztultság amellyel a nude körmök szolgálhatnak. Csakhogy még az ilyen természetesbe is lehet csempészni valami kis csavart, hogy mégse legyen unalmas. Nyugodtan használj köveket, matricát, csillámot. Ajánljuk figyelmedbe a csipkemintájú körömmatricát. A visszafogott nude köröm igazi dísze lehet. A virágminta is vadító, ráadásul az sem baj, ha a virágok arányaiban nem egyformák egy-egy körmödön.

Keverd a színeket! A halvány rózsaszín és a fekete kiváló kombináció, pláne, ha dekorálod és variálod. Akár geometriai formákat is felfesthetsz, ezen a tavaszon és nyáron legalábbis nagyon divatos lesz. Az is egy díszítési módszer, ha a körömlakkod színéhez hasonló köveket ragasztasz fel.

Ha nagyobb élénkségre és feltűnésre vágysz, akkor használj sárga körömlakkot. Mintázva és díszítve igazán életvidám, feltűnő jelenség leszel. Ha ez sem elég, akkor vesd be a metál színeket. 2017-ben igazán extrém mégis elegáns a színek metál árnyalatai. Nemcsak lakkal lehet elérni a metál hatást, hanem matricával is. Ha nem olyan biztos a kezed a körömlakkokkal, akkor mindenképp érdemes körömmatricát használnod. Egyetlen hátránya, hogy gyorsabban lekophat az ujjaidról. Akár mind a tíz ujjad pompázhat metálosan, de elegánsan visszafogottabb, ha nem mindegyik ujjad metálos.

Nyugodtan váltogasd a mintákat a körmeiden. Akár lehet mind különböző, mégis összhangot türközhet.

(Forrás: marmalade.hu | bestartnails.com, thezoereport.com, look.co.uk/képek)