Jump to content

Pakolások az egészséges, fényes, ragyogó hajért!

2017. 04. 20. 20:00

A nők nagy részének örökös problémája, hogyan őrizze meg hajkoronája eredeti fényét, szépségét, egészségét. A nem megfelelő hajápolás, a genetika, illetve egyéb betegségek, okozhatnak olyan panaszokat, mint a korpásodás, túlzott zsírosság vagy éppen szárazság, ezen kívül kóros hajhullás is előfordulhat. Mit tehetünk ez ellen?

 

Számtalan olyan kozmetikummal találkozhatunk a boltok polcain ,melyek mesterséges anyagokkal próbálják visszaállítani hajunk eredeti állapotát. A fodrászok heti 1-2 hajmosást javasolnak a fejbőr egészségének megőrzése érdekében, azonban a nők jelentős része ennél jóval többször mos hajat egy héten. 

Az alábbi pakolásokkal és heti 2 hajmosásal könnyedén megőrziheted hajad egészséges ragyogását. 

Mézes-banános-kókuszolajos pakolás

Hozzávalók:

  • 1-2 érettebb banán
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kókuszolaj (olíva olajjal helyettesíthető)

Egy tálba törjük össze a banánokat, adjuk hozzá a mézet és a kókuszolajat és keverjük el, ha nem lenne elég krémes a massza állaga, adjunk hozzá egy kanál langyos vizet. Keverjük jól össze, úgy, hogy ne legyenek benne egész banán darabok.  (turmixban is elkészíthető.) Ha kész, vigyük fel nedves hajra,  sapkával vagy törölközővel tartsuk melegen kb. 15-20 percig, majd alaposan mossuk ki hajunkból.

Mentás öblítés

Hozzávalók:

  • mentalevél
  • forró víz

A mentalevelet tegyük egy tálba,majd öntsük le annyi forró vízzel,hogy ellepje az összeset.  Hagyjuk állni 2-3 órán keresztül, majd miután kihűlt, mossuk meg vele a hajunkat. A mentás hajmosás, akár minden hajmosásnál alkalmazható ugyanis nyugtató hatással van fejbőrünkre, frissít és segít megszüntetni a nem kívánatos viszketést és korpásodást.

Tormás-citromos pakolás

Hozzávalók:

  • friss torma
  • 1-2 közepes citrom leve

A torma serkenti a hajhagymák működését,ezáltal gyorsítja a hajnövekedést, fokozza a fejbőr vérkeringését, valamint remek ellenszere a fertőzéseknek és a gombának. A pakoláshoz reszeljünk le egy nagyobb friss tormát, adjuk hozzá a citromok levét, keverjük alaposan össze, majd dörzsöljük a hajunkba. A pakolás samponos vízhez is adható. Kb. 20- 25 perc után, bő vízzel mossuk le.(Ne ijedj meg, az esetleges hajban ragadt tormadarabkák száradás után könnyedén kifésülhetőek.)

 

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)