Jump to content

Tavaszi megújulás és újítás a hajnak

2017. 04. 07. 17:00

Vége a sapkás napoknak, a telet felváltotta a tavasz. Örülünk ennek, de a hajukra most nagyobb figyelmet kell szánnunk. Hogy mit tanácsolunk?

A tél csak annyiban tűnt kényelmesebbnek hajunk szempontjából, hogy sapkát húzhattunk fejünkre, amellyel takarhattuk és a szem elől is elrejthettük, ha nem olyan állapotban volt hajkoronánk, mint azt szerettük volna. Másoknak éppen a sapka viselése okozott gondot azzal, hogy elnyomta a frizurát, lelapította azt. Sokan emiatt nem is részesítik előnyben a leghidegebb téli napokon sem a fejfedőket, pedig a tél, a száraz és hideg levegő nem tesz jót a hajnak. Ennek látható jele először a hajvégeken jelentkezik töredezett, szálkás formában. Ha nem veszed kezelésbe a hajadat, akkor ez az állapot csak fokozódik, és egyre csúnyább, ápolatlanabb hatású lesz. Érdemes ezért egy frissítést bevetni, vagyis tavasszal menj el fodrászodhoz és egy hajvágással megoldható a probléma nagyja. Ezzel megszabadulsz a töredezett hajvégektől, hajad állapota jelentősen javul és esztétikailag is más látványt nyújt.

Ahogy az évszak is változik, úgy igényel mást a hajad és a fejbőröd is. Hidratálni kell mindkettőt, ezért keress olyan hajápoló termékeket, amelyek erre hivatottak. A hideg téli napok szinte kiszívták hajunkból a nedvességet, most ezt szükséges pótolni. A szakavatott fodrászok kezében már olyan kezelések vannak, amelyekkel vissza tudják adni hajunk fényét, egészségét. Egy kis desztillált víz és almaecet segítségével is visszaadhatod hajad egészségét és nedvességét otthon is. Egy csészényi desztillált vízhez egy evőkanál almaecetet adagolj. Szórófejes flakonból spricceld a nedves hajadra, majd hagyd megszáradni.

Ha már fodrásznál jársz, és újítani szeretnél frizurádon, akkor akár egy világosabb színt is választhatsz magadnak. Ha nem tervezed, hogy teljesen új hajszínt vezess be, akkor csak néhány tincsre korlátozd a hajad világosítását.

A tavasz a természet megújulását is jelenti. Ilyenkor azonban a hajunk is újul. Intenzívebb hajhullást tapasztalhatunk, de nem kell kétségbeesni, mert új nő a helyére. Ha odafigyelünk arra, hogy milyen táplálékot veszünk magunkhoz, akkor nemcsak az egészségünk megőrzését szolgáljuk, de a hajunk növekedését is serkenthetjük. Fogyasszunk tehát minél több gyümölcsöt és zöldséget, de a halban, csirke- és marhahúsban, valamint a tojás sárgájában található protein is erősíti a hajszálakat. A gomba és a gabonaételek segítik a hajnövekedést.

Egyre többet süt a nap, ezért hajunknak szüksége van a védelemre, ezért és a tavaszi megújulás szempontjából is érdemes hajpakolásokat bevetni annak érdekében, hogy a fényvédelmet és a regenerálódást is biztosítsuk.

(Forrás: marmalade.hu | loxabeauty.com, hairspring.ch, pinterest.com/képek)