Jump to content

Jelmez mentőötletek

2017. 02. 26. 17:00

Mint a púp a hátunkra, sokunknak úgy hiányzik a farsang. Maga az ünnep jó, kedves, azonban minden évben gondot okoz, hogy kitaláljuk, gyermekünk mi is legyen az idei farsangon. Hoztunk néhány könnyen megvalósítható ötletet.

Kölcsönzés útján is hozzá lehet jutni jelmezhez, de abban semmi különleges nincs, ha egy kész ruhát magára ölt a gyerkőc. Nincs mese, neki kell feküdni a farsangi témának és valamit kreálni kell a lelki- és családi béke érdekében.

Ha gyermekednek nincs konkrét ötlete, akkor rajtad a sor, hogy elkészíts egy személyre szabott maskarát. Ez a legjobb, ugyanis kiválaszthatsz egy olyat, amihez nem is sok minden szükséges, az elkészítése sem igényel túl sok időt, és még olyan őrült nagy kézügyességet sem igényel. Mégis olyan jelmezt készíthetsz, amelyben gyermeked bátran és büszkén feszíthet az óvodai vagy az iskolai farsangon.

Ha tehát saját készítésű jelmezen töröd a fejed a kis törpéd részére, már meg is adtuk az ötletet. Legyen törpe! Egy gumicsizma szükséges a kellékekhez. Ha nektek nincs, kérjetek kölcsön arra a kis időre. Egy fekete vagy sötét színű nadrág szükséges, amelyhez adj a gyermekre egy kék pulóvert. Tömd ki a pocakját akár párnával és a derekára rakj egy övet. Ezzel a jelmez nagyja meg is van. Már csak a törpénk fejével kell foglalkozni. Őrült szerencse, ha van otthon Mikulás szakáll, de azt is lehet kölcsön kérni, és ha nincs, akkor vattából lehet egyet rögtönözni. Már csak a feje tetejéről hiányzik a piros csúcsos sapka. Egy piros anyagból vágj ki két háromszöget, amelyet a gyermek fejéhez szabtál. Kézzel is összeöltheted a sapka oldalait, de géppel is végigfuthatsz rajta. A kifordított sapkát már csak a kicsi fejére kell helyezni, és indulhat a jelmezbálba.

A cica általános és megunhatatlan jelmeze a farsangoknak. Valószínűleg pont azért, mert csak fekete ruhába kell bújtatni a gyermeket. Egy fekete anyagból hosszabb csíkot vágva, összevarrva és kitömve kész is a cica farka. Egy fekete harisnyából is megcsinálható, és még egyszerűbb is. Lehet is kapni cicafüles hajráfot, de ha nincs, akkor megteszi egy sima hajráf, amelyre magad illeszthetsz két cicafület. Már csak az arcfestés marad, amelyet fekete szemceruzával lehet megoldani. Fekete orrocska és bajszok, és kész is a fekete cica.

A boszorkányhoz is illik a fekete ruha. Fekete kartonból készíthetsz kalapot, amelyet kalapgumi segítségével, vagy szalaggal marasztalhatod gyermeked fején. Egy kisebb fajta cirokseprű a mini boszi lábai közé és máris varázsolhat a kis banya.

Egy kisfiú arról ábrándozik, hogy majd erős férfivé válik. Miért ne mutathatná már kicsiként annak magát?! Egy rövidnadrág, egy trikó, zokni és tornacipő az erőember öltözékének alapja. Egy seprűnyél két végére kötött fekete lufi pedig adja az erőember igazi eszközét, a súlyzót. Ha éltesebb kort szeretnénk gyermekünknek kölcsönözni, akkor haját élesen elválasztva, két oldalra zselével lesimítva és szemceruzával megrajzolt kackiás bajusszal megtehetjük. Ehhez aztán tényleg nem kell sok minden, mégis nagyot alakíthat gyermekünk.

Igazán univerzális ötlet lehet az esőfelhő. Adj a gyermekre fekete ruhát és gumicsizmát. A felhő a gyermeked feje tetején fog helyet kapni, amelyet vattából készíthetsz el, amelyet egy használaton kívüli kalapra ragassz fel. A vattapamacs takarja el az egész kalapot. Esőcseppeket vághatsz ki kék kartonból, filcanyagból is. Ezeket damillal rögzítsd vagy a kalap karimájához, vagy a felhő vattapamacsához.

Olyan mentőötlet jelmezek ezek, amelyek nem igényelnek túl sok időt az elkészítéshez és a nagyja otthon is megtalálható.

(Forrás: marmalade.hu | greatjencreations.com, pinterest.com, makeit-loveit.com/képek)