Jump to content

Hangsúlyos tekintet

2017. 02. 25. 17:00

Amit biztos megnéznek rajtunk, az arcunk az. Az arcunkon pedig a szemünk a leghangsúlyosabb. Ha pedig még ki is emeljük azt, pláne, hogy felfigyelnek rá. Márpedig mi nők, szeretjük, ha a szemünkbe néznek.

A sminkelés lehet, hogy csak annyiban tölti ki mindennapjainkat, hogy a szemünket kihúzzuk, kifestjük. Ha ez igaz rád is, akkor viszont egyáltalán nem mindegy, hogyan teszed. A lehető legszebb, legjobb és legtartósabb festésre van szükséged, hogy egész nap a helyén maradjon.

A szemkontúrt sok nő használja. Vannak, akik tényleg csak ennyit, de azt az év minden napján megteszik. Mégis akad olyan hölgytársunk, aki azért nem kezd szeme kihangsúlyozásához, mert keze nem biztos, ezért elrontaná azt. Pedig egy hétköznap is viselhető kontúr nemcsak feldobja a tekintetet, de elkészíteni sem ördöngösség. Mindenképp szemceruzával kell kezdeni a gyakorlást. A szemhéjtus használata azoknak való, akiknek a keze már biztosabb és elsajátították a szem kihúzásának technikáját. Az első alkalmakkor, de akár a későbbiek folytán is a legjobb, ha a könyöködet letámasztod az asztalra, hogy stabil legyen. Mindenképp tükörben kell ezt a műveletet megejteni, ráérzésre nem fog menni. A szemceruza ne legyen túl hegyes, mert az csak a könnytermelődést fogja megindítani és a festék elfolyik. Legyen a ceruzád puha, nem túl hegyes. Elsőként nagyon nehéz egyenes vonalat húzni az amúgy is puha és mozgó felületen, ezért feszítsd ki a kezeddel a szemhéjadat és ha nem megy a vonal húzása, akkor pontozz. A szemceruzával egymás mellé tegyél apró pontokat a szempillák tövébe. Ha a pontokat összesatírozod kis ecsettel, fültisztító pálcikával, akkor mégis olyan hatást kelthetsz, mintha csíkot húztál volna szemeid köré. Lehet, hogy neked ez jobb technika lesz. Ezt megteheted az alsó kontúr érdekében is, valamint a másik szemednél is. A szempillák tövéhez minél közelebb kell pontozni, vagy vonalat húzni is.

Minél lassabban dolgozol az eredmény nemhogy szebb lenne, hanem bizonytalan és nem egyenletes. Nem a kapkodás a megoldás, de ha vonallal dolgozol, azt húzd gyorsabban. Ha kihúzás sikerült, de látsz olyan részt, ahol még át kellene futni a ceruzával még egyszer, akkor tedd meg. Ha vastagabb, hangsúlyosabb kontúrt szeretnél, akkor vastagítsd meg az alapvonalat. Ha kinyitod a szemed és nem tetszik a látvány, mert fehér részek maradtak, akkor azt jelenti, hogy nem festettél elég közel a szempillák tövéhez. Tedd meg gyorsan, hogy maradéktalanul elégedett legyél.

Ha igazán hangsúlyos tekintet szeretnél, akkor ne csak a szempillák külső területére koncentrálj, hanem megéri a belsőre is. Használj ebben az esetben is szemceruzát. Ha túl hegyes és túl kemény, akkor nyugodtan lazíts annak hegyén a kézfejedre rajzolva. A belső szemhéj satírozásával nyered az igazán hangsúlyos szemeket.

(Forrás: marmalade.hu | howstodo.com, makeupgeek.com, grinsekaetzchen.de/képek)