Jump to content

Ahogy állsz, olyan vagy

2017. 01. 15. 14:05

A vadnyugatos keménylegények, bandavezérek, és sármőrök jellegzetesen mindig félig zsebre dugott vagy övre, zsebbe akasztott kézzel flangáltak. A jellegzetes póz félig tudatos megnyilvánulás, félig pedig ösztönös, ahogy a terpeszállás, és vigyázzállás is. De vajon mit árul el rólad, beállásod?

Minden adott státuszhoz, egy adott járás és állópozíció tartozik. Nem hiába pózolt terpeszben és zsebre dugott kézzel mindig Marlboro Man. Ezzel egyszerűen kifejezte, hogy ő a vadnyugat ura.

A négy fő állópozícióból könnyedén beazonosíthatod, hogy az épp veled szemben álló, milyen „kasztba” sorolja magát az ácsingózással, vagy épp te mit sugárzol a másik felé.

A vigyázzállás

Érzelmileg közömbös testhelyzet, azaz nem mutat se maradási se távozási szándékot. Ezt összezárt láb jellemzi, és általában a férfi-női találkozás során a nő választja ezt. Viszont a férfiakra is jellemző, ha főnökkel, magasabb rangú személlyel beszélnek.

Terpeszállás

Ez a gesztus legfőképpen a férfiakra jellemző, tulajdonképpen nevezhetnénk ágyékmutogató póznak. Ez dominancia jelzés gyanánt szokás alkalmazni, mert szinte reflektorfénybe helyezi a nemi szervet, ezáltal macsó, szexi megjelenést kölcsönöz. Ehhez társul a zsebre csapott kéz, vagy az övbe akasztott ujj, ami egyszerűen annyit tesz, hogy ő a „helyi menő csávó”.

Egyik láb elől

Ebben az állásmódban a súly az egyik csípőre helyeződik, s az egyik láb előremutat. A reneszánsz korban, festményen ábrázolt férfiak gyakori pozíciója ez. A testtartás értékes információt nyújt az illető elsődleges szándékairól, ugyanis a láb mindig arra mutat, amerre valójában menni akarunk.

Lábkeresztezés

Ez elzárkózó, védekező attitűdöt kölcsönös, hiszen egy zárt testállást mutat. A vizsgálatok azt mutatják, hogy aki keresztbe teszi a lábát társaságban, az zavarban van esetleg önbizalom hiányos.

 

 

(Forrás: marmalade.hu | Fotó: pexels.com)