Jump to content

Fájdalmas és csúnya a repedt sarok. Hozd helyre!

2016. 01. 18. 10:00

Mi nők szeretjük a puha, kellemes tapintású bőrt. Vannak azonban olyanok, akiknek ez csak álom. A sarkunkon lévő száraz, repedezett bőr nem csak kényelmetlen, hanem akár fájóvá is tud válni.

Tavasszal és nyáron válik láthatóvá és érezhetővé a repedezett sarok. Tavasszal előkerülnek a csinosabb, lengébb szoknyák, amelyeket harisnyával viselünk leginkább. A nejlonharisnya még elengedhetetlen, mert az idő nem annyira meleg, hogy szeretnénk harisnya nélkül flangálni. A repedezett, száraz bőr azonban meggátolja a harisnya szemeinek felszaladás mentes felvételét. Igencsak bosszantó. Nyáron pedig láthatóvá válik, amit azelőtt még takarni lehetett.

Télen is találkozhatunk ezzel a problémával, hiszen a réteges öltözködéshez sokszor harisnyát húzunk a nadrág alá. A vastag csizmában megizzadhat a láb, a száraz terület nyirkossá válik, teret engedhet a gombásodásnak.

Ez egy olyan probléma, amelyet meg kell szüntetni. Nemcsak azért, mert csúnya látvány, hanem kényelmetlen és fájdalmas is. Mit lehet tenni? Az biztos, hogy egyik napról a másikra nem fog megszűnni a probléma, de sokat tehetünk a kellemetlen szárazság megszüntetéséért otthon is. Az a jó, hogy megint csak nem kell nagy beruházásokra, drága kencékre gondolni. Egy része a háztartásunkban előforduló anyag. Ilyen a citrom és annak leve. A citrom levét csavard ki egy tálba és áztasd legalább negyed órán keresztül. Sokaknak már annyira kirepedt a bőre, hogy az az élő bőrrétegig hatol. Ez esetben nem lesz fájdalommentes az áztatás, azonban megéri, mert a bőr megpuhul. A citromlé még fertőtlenítő hatású is.

Télen amúgy is meleg zoknival óvjuk lábunkat a hidegtől, de ha olívaolajjal kened be lábadat és zoknit húzol rá, így alszol egész éjszaka, akkor néhány alkalom után azt fogod tapasztalni, hogy a bőr puha, lágy lesz.

A vazelin is megfelelő kezelési mód lehet. Nincs másra szükség, mint a krémmel bekenni a kiszáradt részt.

Ha nem is csúnya a sarkad, vagy nemrég regenerálódott az ottani bőrréteg, és nem szeretnéd, hogy a korábbi állapot kiújuljon, megelőzésre kiváló a banán. A húsát elfogyasztás helyett pépesítsd és kend a sarkadra. Ne bánj vele óvatosan. Negyed óra után most le vízzel.

(Forrás: healthrecoverytips.com/kép)