Jump to content

10 ok, hogy selyempárnán aludj

2015. 06. 22. 14:08

A selyem ágynemű huzat nem olcsó, ám az is elég, ha csak egy párnahuzatot veszel, takaród pedig marad pamut. Hidd el, számtalan jótékony szépségápolási oka van annak, hogy ezt mondjuk!

1. Egészségesebb arcbőr
A párnahuzat az az anyag, ami a legtöbbet érintkezik arcbőröddel, így nagyon nem mindegy, milyen anyagra hajtod álomra a fejed minden este. A selyem segít a friss, üde, egészséges, ragyogó arcbőr megtartásában.

2. Hidratál
A selyem jobban segít arcbőröd hidratáltságát fenntartani, mint bármilyen más ágynemű huzat anyag. Ezzel akár méregdrága hidratáló krémek árán is spórolhatsz.

3. Kevesebb vegyi anyag éri arcodat
Míg a pamut és egyéb anyagokból készült mesterségesen előállított szövetek tartalmazhatnak vegyi anyagokat, addig a selyem – az igazi, nem a szintetikus! – selyemhernyó által termelt selymes fonálból készült, mely jó esetben soha nem találkozott semmilyen mesterséges vegyi anyaggal. Így arcod bőre is természetes anyagon pihenhet minden éjjel.

4. Természetes hipoallergén
A selyem az egyik legtermészetesebb hipoallergén anyag, melynek gyártása során nem alkalmaznak olyan anyagokat, melyek allergiás reakciókat válthatnak ki, ráadásul a selyem taszítja az allergén porokat és anyagokat.

5. Megelőzi a ráncképződést
Te is ébredtél már gyűrödt arccal reggelente? Nos, selyempárnán nem fogsz. A selyem sokkal jobb körülmények között „tartja” arcbőrödet éjszakánként, így kisebb a ráncok kialakulásának lehetősége.

6. Luxus érzetet ad

A selyem kétségkívül luxus anyag, ezért luxusérzés lesz benne aludni. Selymes, simogató anyaga hasonló érzést vált ki belőled, mint egy kellemes fürdő és masszázs után.

7. Jót tesz frizurádnak
Selyempárnán aludni azért is remek, mert hajad és frizurád jó eséllyel lesz hasonló tartású reggel, mint előző este. Ráadásul késlelteti a zsírosodás kialakulását, és nem töri a hajvégeket.

8. Könnyű kezelni
Az általános selyem párnahuzatokat egész egyszerűen bedobhatod a mosógépbe, nem igényel különleges bánásmódot az anyag, ráadásul hamar kisimul.

9. Jó ár-érték arány
Bár egy selyemhuzat nem olcsó, ha csak párnahuzatban gondolkodsz, remek befektetés , mert hosszú távon többet ér, mint a drága hidratáló és ránctalanító krémek, a túl gyakori fodrászhoz járás, vagy éppen a kozmetikai kezelések.

10. Garantált az elégedettség
Bár selyemtakaróban nem mindenki szeret aludni, mert sokszor túl „sikamlósnak” tűnhet, a selyempárnán azonban biztosan kényelmesen fogsz, különösen a nyári melegben.

(Fotó: fairygodmotherbeautyblog)