Jump to content

Az Oscar díjátadó legszebb ruhakölteményei

2015. 02. 23. 15:44

Vasárnapról hétfőre virradóra átadták a legrangosabb és világszerte leginkább követett filmes díjátadó legendás arany szobrocskáit, az Oscar-szobrokat Los Angelesben. Nagy nap volt ez a filmesek számára, és persze nagy nap a divatőrülteknek is. Lássuk az Oscar gála legtündöklőbb ruhakölteményeit!

A legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat elnyerő Julianne Moore csodaszép fehér gyöngyös Chanel ruhában ünnepelhette sikerét, melyet Karl Lagerfeld saját maga készített a vöröshajú színésznő számára.

2. A legjobb film betétdalért járó díj nyertese, John Legend énekes hiába nézett ki remekül Gucci szmokingjában, így is tündökölt mellette felesége, Chrissy Teigen, aki Zuhair Murad alul-felül szexi és sokat sejtető halványkék estélyijében varázsolt el mindenkit.

A szürke 50 árnyalatában ugyan nem Oscar-díjat érdemlő, de kétségkívül emlékezeteset alakító Dakota Johnson - akinek 18-as karikás filmjét még a gálára őt elkísérő mamája, Melanie Griffith sem látta - Christian Grey Vörös szobájára emlékeztető tűzpiros, féloldalas Saint Lorent költeményben jelent meg, melyet gyémántokkal kirakott vállpánt díszített.

Divatszakértők ódákat zengtek a legjobb mellékszereplő díjára jelölt Emma Stone sárga Elie Saab csillogóan zöldessárga ruhájáról, mely a maga egyszerűségében is fenséges volt.

Jennifer Anistont ugyan nem jelölték Oscarra - pedig Arany Glóbusz díjra igen a Cake című filmben nyújtott alkításért - ám így mosolygósan pózolt egy testszínű, szexin áttetsző Versace estélyiben, mely kihangsúlyozta formás idomait.

Csak díjat adott át, ám így is az Oscar gála hercegnője lett az Elie Saab csodában tündöklő Jennifer Lopez.

Az este egyik legnépszerűbb és legtöbbet vitatott megjelenése - természetesen - a gálán fellépő Lady Gaga ruhája volt, mellyel egy vörös szőnyegeken eziádig nem ismert tervezőnőt, Azzedine Alaiát tett egy csapásra ismertté. A díjátadó fénypontja Lady Gaga tűzpiros kesztyűje volt, mely kísértetiesen hasonlított egy háztartási gumikesztyűre.


 

A vörös szőnyegen talán a tavalyi év legjobb női mellékszereplőjének választott Lupita Nyongo aratta a legnagyobb sikert, akinek hófehér Calvin Klein estélyijét összesen 6000 igazgyöngy díszítette.

 

A legjobb film díját elnyerő Birdman című alkotás egyik szereplője, az Oscar-díjas Naomi Watts ismét jól választott: szürke téglafalra emlékeztető Armani ruhája csodásan állt rajta.

A korábbi Oscar-díjas, de idén is jelölt Reese Witherspoon ezúttal a klasszikus fekete-fehéret választotta. Egyszerű Tom Ford ruhakölteménye visszafogott eleganciát tükrözött.

Mindenkinek elállt a lélgezete, amikor a legjobb női főszereplő díjára jelölt Rosamund Pike megjelent szexi, mégis világszép Givenchy ruhájában. A friss anyuka csodás alakjához tökéletesen illett a nyári rózsamezőre emléketető estélyi, melyhez remekül illett a feltűzött haj.

Scarlett Johansson szigorú szexszimbólumként pózolt a vörös szőnyegen smaragzöld Versace estélyijében, melyhez látványos smaragzöld nyakéket választott. Ki gondolná, hogy a szőke színésznő három hónapja szült?

 

A december elején ikreknek életet adó meseszép Zoe Saldana fantasztikus formában tért vissza a vörös szőnyegre, igaz, ebben sokat segített romantikus, halvány púderszínű Atelier Versace ruhája, és gyönyörű hajviselete, mely egész biztosan a 2015-ös menyasszonyok kedvence lesz!

(Fotók: popsugar)