Jump to content

5 fura szokás, amitől fogyhatsz

2015. 01. 07. 21:37

Gondoltad volna, hogy vannak olyan szokásaid, melyek megakadályoznak abban, hogy minél több kalóriát égess el vagy minél kevesebb kalóriát vigyél be?

Minden nap újabb ás újabb őrült diétákról, fogyókúrákról olvashatunk. Vannak, amik nálad is működhetnek, vannak, amik nem. Akadnak azonban olyan furcsának tűnő szokások, melyek segíthetnek abban, hogy még 1-2 kiló leugorjon rólad.

1. Igyál meleg vizet
A vízivás köztudottan remek fogyókúrás módszer. Egyrészt, mert a víz kalóriamentes, másrészt eltelít és gyorsítja az emésztést. Ám a megfigyelések azt mutatják, hogy a melegebb, langyosabb víztől előbb érzel telítettséget, így még kevesebbet eszel utána.

2. Nézz kevesebb tévét
Az sem újdonság, hogy az emberek többsége hajlamos tévénézés vagy számítógépezés közben többet enni, plusz még nassolni is. Mi erre a megoldás? Nézz kevesebb tévét, tudatosan kapcsold ki a számítógépet. Ez nem csak a családi, párkapcsolati és szociális életednek tesz jót, hanem kevesebbet is fogsz enni és nassolni.

3. Ne egyél pizsamában vagy otthoni cuccban
Kényelmetlennek tűnhet, de sajnos igaz: az ember kényelmes, bő ruhákban hajlamos többet enni, mert nem érzi olyan hamar a telítettséget, mint a szorosabb utcai öltözékében. Tipp: otthon szorosabb, de kényelmes leggingsben és feszülő pólóban, topban legyél, hogy étkezésnél is figyelj a mértékre.

4. Több fűszert az ételeidbe
Kutatások bizonyítják, hogy a fűszeresebb ételek felgyorsítják az anyagcserét. Fűszerezd meg ételeidet, használj például sok cayenne-i borsot!

5. Igyál bort
Bármennyire is fura, több kutatás is kimutatta, hogy a nők kevesebbet esznek, ha (kis) mennyiségű bort isznak minden nap. A borban is van kalória, viszont valamilyen okból kifolyólag az eredmények azt mutatják, hogy a borivók kevesebb kalóriát visznek be más módon. Persze 2 decinél többet ne igyál, mert az már hízlal!