Jump to content

Hogyan spórolj az esküvői virágokon?

2014. 12. 25. 10:19

Ki ne szeretne olyan esküvőt, ahol szebbnél-szebb virágdíszítések, rengeteg növény és csodás csokrok emelik az esemény fényét? Egy esküvő teljes virágkészlete azonban nem kevés pénz. Íme néhány tipp, hogyan spórolj a nagy napon!

Csináld magad: Rendeld meg a virágokat, de ne kérd meg a virágost, hogy ő csinálja a dekorációt. Fogjatok össze barátnőiddel és a női családtagokkal, és a nagy nap délelőttjén saját magatok készítsétek el az asztaldíszeket, kössétek meg a csokrokat, stb.

Művirág: Elsőre rosszul hangzik, de manapság már sok helyen találhatsz igényes, ízléses, rendkívül élethű művirágokat. Asztaldíszként vagy a ceremónia dekorációjaként ezek is megfelelnek, vagy akár kombinálhatod az élő virágokkal is.

A szezon virágai: mielőtt kiválasztod a tulipánt decemberben, gondold át, hogy biztos az lesz-e a legolcsóbb virág az esküvődre? Mindig olyan növényeket válassz, amelyeknek épp szezonjuk van, hiszen így anyagilag is jobban jársz.

Alternatív asztaldísz: Nem kell feltétlenül élő virágot tenni az asztalokra. Rengeteg más, ugyanolyan szép dekort használhatsz virág helyett: kagylók, gyertyák, desszertes tálak, fotók, stb.

Koszorúslányok csokra: Remek ötlet, ha koszorúslányaid csokrait a lagzi idejére asztaldíszként használod. Előre szerezz be vázákat, azokat helyezd az asztalokra, és kérd meg őket, hogy a ceremónia után tegyék bele a csokrokat. 

Zöldek: Nem kell feltétlenül mindenhol vágott virággal díszítened. Ha zöldeket használsz, ugyanolyan hatást érsz el, és olcsóbban megúszod. Sőt, akár saját magad is begyűjtheted a zöldeket a természetet járva.

Termelői virágos: Ne viszonteladótól vagy virágszalontól rendeld meg a virágokat, hanem keress meg termelői eladót, mert tőlük nagykeres felár nélkül viheted el a virágot. Megéri kicsit többet utazni emiatt!

Környezet: A legkomolyabb spórolást úgy érheted el, ha olyan helyen tartod az esküvődet, ahol eleve rengeteg a növény: mondjuk egy kertben, parkban, vagy bármilyen természetes környezetben. Ilyen esetben nem feltűnő, ha nincs (sok) virág!

Osztoszkodj: Nézz utána, a nagy napodon férjhez mennek-e a helyszíneden más lányok is. Esetleg szervezzétek meg, hogy használhassátok egymás virág dekorációit, mert ha közös az ízlésetek, akár jelentősen csökkenthetitek a virág költségvetést.

(Fotók: popsugar, weddingbuffet)