Jump to content

Banánhéj a szépség megőrzéséért

2014. 12. 22. 20:15

Gondoltad volna, hogy a banánhéj mekkora kincs? Legközelebb ne dobd ki, hanem használd a szépséged megőrzésére: számtalan előnyös és csodás tulajdonsága és értékes hatóanyaga van!

A banánhéj belső, még húsos része számtalan módon alkalmazható a fürdőszobában is. Építsd bele arcápolási szokásaidba, hiszen csodás hatást érhetsz el!

Mitesszerek ellen: Dörzsöld finoman orrod és homlokod kényes részére a banánhéj belső felét, majd bő vízzel történő lemosás után ismételd meg még néhányszor a műveletet. Néhány nap után érezhetően tisztább lesz bőröd, és kevesebb fekete mitesszerrel kell megküzdened.

Ráncok ellen: A belső fehér rész kikaparásával és néhány kanál joghurt hozzáadásával különleges ránctalanító pakolást készíthetsz, melyet legalább 30 percen át hagyj arcod azon részein, melyeken ráncokat figyeltél meg.

Hidratáló krém: Fáradt a bőröd, kellene egy kis felfrissülés? Joghurt, méz és banánhéj kikapart részét keverd össze, és kend be az arcodat, 20 percen át rajta hagyva a maszkot. A banánhéj rengeteg antioxidánst tartalmaz, mely táplálja, nyugtatja és frissíti bőrödet.

Szem alatti karikák ellen: Ezen az alapon a sötét karikákat is hatékonyabban tüntetheted el, ha a banánhéj egy rövidebb darabját a szemedre helyezed, mintha csak uborkaszeleteket használnál hasonló célokra. 10 perc alatt eltünhetnek a karikák, és a szem alatti duzzadtság.

Ragyogó bőrért: A banánhéj belső felével finoman dörzsöld át egész arcodat, és máris tündöklőbb lehet bőröd! Értékes vitaminok, rengeteg antioxidáns!

Fehérebb fogakért: A fogakat is hatékonyan fehéríti a banánhéj, ha belső felével naponta néhány alkalommal óvatosan bedörzsölöd. Akár néhány nap után érezhetően világosabbak, fehérebbek lesznek fogaid.

(Fotók: pentaxforums)