Jump to content

Maradj fitt wellness hétvégéd alatt is!

2014. 11. 11. 19:54

Most, hogy itt a hideg idő, egyre többen döntenek úgy, hogy meglévő szabadnapjaikat egy kellemes vidéki szállodában szeretnék eltölteni, ahol egy jól felszerelt wellness részlegben lehet pihenhetnek egész nap. De hogyan tartsd meg egészséges szokásaidat a jól megérdemelt pihenés alatt?

Egy wellness hétvége a pároddal vagy a családoddal maga a kánaán: szállodai szoba, teljes ellátás, egész napos pihenés, kikapcsolódás, semmittevés. Jó alkalom arra, hogy kipihend a sok munkát és a stresszt, kikapcsold az agyad és elengedd egy picit magad.




Igen ám, de sokan a hosszú hétvége alatt tényleg teljesen elengedik magukat, így a pihenésből való visszatérés után némi lelkiismeret-furdalással kezdik újra a szürke hétköznapokat.

Íme néhány tipp, hogy sanyargatás és a pihenés élvezetének elvesztése nélkül maradj egészséges és fitt a szabadidő alatt.

1. Mozogj sokat
Biztosan hívogat az ágyban lustálkodás, a jacuzziban vagy szaunában üldögélés és a nyugágyban pihegés - meg is érdemled! Ám ne felejtkezz a napi mozgásról sem. Nyugi, nem kell túlzásba vinned: a wellness szállodákban általában van fitnesz terem kardió-gépekkel, úgyhogy ha jobban akarod érezni magad, fuss 20 percet naponta.
Tudjuk, hogy a medence hívogató, de napi 1 óra séta vagy kirándulás mindenkinek belefér, a friss levegő pedig megnyugtat és felüdít.
Amíg a többiek pancsolnak, te ússz néhány hosszt a medencében, már ez is segít!
Ne használj liftet a hotelben, hanem lépcsőzz inkább, reggelente és esténként pedig végezz el néhány tornagyakorlatot a szobában, amíg párod zuhanyzik.

2. Figyelj oda az étkezésre
A wellness hétvége általában együtt jár a bőséges reggelikkel és a kiadós vacsorákkal, na meg persze a napközbeni nassolással, sütizéssel, könnyed iszogatással. Nincs is ezzel semmi gond, de ha egy kicsit odafigyelsz, lelkiismeret-furdalás nélkül élvezheted a pihenést.
A svédasztalos reggelinél még belefér a bőséges étkezés, főleg ha utána aktív programokkal tömöd meg a napodat.
Esténként viszont figyelj arra, hogy ne egyél nehéz ételeket: válassz egy finom levest, és grillezett húst vagy halat zöldséggel.
Napközben kerüld a cukros üdítőitalok fogyasztását, igyál inkább vizet, mely nem csak hidratál, hanem csökkenti az éhségérzetet is.
Sokan ilyenkor több alkoholt fogyasztanak, mint a hétköznapok során - te is engedd el nyugodtan magad, ám jobb ha száraz bort iszol a cukros koktélok vagy a szénhidrátban gazdag sör és égetett szeszesitalok helyett.


 


3. Kényeztesd magad
Végülis erről szól a wellness, igaz? Szaunázz sokat, hiszen nagyon egészséges és felgyorsítja az anyagcserédet is, méregtelenít, salaktalanít, tisztítja és fiatalabbá teszi a bőrt, és megnyugtatja az idegrendszert. Használd ki a jacuzzikat, sodrómedencéket, és a különböző wellness szolgáltatásokat!
Fizesd be magad egy kellemes masszázsra, esetleg egy kozmetikai kezelésre, vagy pedikűrre-manikűrre.
Lustálkodj sokáig az ágyban, aludj legalább 8 órát, és ne félj felvenni a kedvenc rucidat a vacsorához, hogy mindenki megforduljon utánad. Napközben légy aktív, de pihenj is: iktass be egy kis sziesztát, amikor egy csendes sarokban egy jó könyvvel a kezedben pihensz.
Tedd félre a munkát, a stresszt, a laptopot és a telefont, ne tévézz. Foglalkozz csak magaddal, szeretteiddel, a pihenéssel és a természettel.

Hidd el, külsődön is meglátszanak majd a nyugalom és a kikapcsolódás pozitív jelei.


 

(Fotók: granrisa.it, holiday.net)