Jump to content

Paróka, az örök kedvenc

2014. 04. 04. 23:46

Már évtizedek óta nagy trendnek örvend a paróka, nincs ez másként az ismert sztárok körében sem. Fogadjunk, hogy sokunknak rögtön Cher jut eszébe vagy Lady Gaga. És akármennyire is látszik, hogy parókát hordunk-e vagy sem, egyszerűen nem tudjuk megunni. Lássuk a legemlékezetesebb verziókat!

A paróka nem mai találmány, már évszázadokkal ezelőtt szokásba jött, de akkor még mindenkinek nagyjából ugyanolyan jutott. Először az egyiptomiak kezdték hordani a fekete parókáikat, nem pont a hiúságuk miatt, hanem leginkább a nap ellen. Később elterjedt az angoloknál is, de az már kiváltságnak számított. Parókát mindenféle anyagból készítenek, igazi hajból vagy állati szőrből, vagy esetleg szintetikus rostból. Egyértelmű viszont, hogy a legjobb minőség az eredeti verzió, azaz az igazi hajból készült fajta, mert csak az néz ki jól.

Van amikor persze nem divatból hordanak ilyen csodákat, hanem a tradíció miatt, például Angliábban a bírók, ők például ezzel szimbolizálják mai napig az igazságszolgáltatás rendszerét. A zsidó hitben pedig előírás takarni a nők fejét, amit legegyszerűbben úgy oldanak meg, ha parókát hordanak. Persze vannak helyzetek, amikor egészségügyi problémáink miatt hordunk műhajat, ez esetben a jó hír az, hogy már egyáltalán nem kell úgy éreznünk, hogy feltűnést keltünk vele.

És van a külön „csoport”, a sztárok és hírességek, akik hiúság miatt hordják, vagy egyszerűen csak azért, hogy kitűnjenek a többiek közül. Ilyen például Cher, Lady Gaga, Katy Perry, Nicki Minaj, Tina Turner vagy Raquel Welch. Általában színes parókákat hordanak vagy extra hosszút.

Lássuk a divat-hóbort szülte különféle verziókat!

Lady Gaga haja inkább sárga mint szőke, mindezt egy határozott pink rúzzsal is feldobta. Hm, merész.

Cher mindig is remekül mutatott a hamis-hajzuhatagokban, szőkétől feketéig teljes volt a palettája. Furcsa módon mindegyik illett aktuális egyéniségéhez.

Katy Perry kék műhaja láttán már semmin nem lepődünk meg. Furcsa, de rajta minden bolondság normálisnak tűnik.

 

Itthoni énekeseink körében Balázs Klári a legnagyobb rajongója a parkókáknak. Mostanában szinte csak ebben látjuk a fellépésein.

Mindenesetre jól meg kell tudnunk választani parókánkat, ha már rászánjuk magunkat, hogy veszünk egy levegőt és magunk is ebben akarunk emberek közé menni. Hazánkban maximum Halloween-i partin vagy szilveszterkor hordanak ilyet az emberek, napi viseletnek még nem nevezhető.

Egyetlen óriási előnye mindenképp van: ha azon gondolkozunk, hogy befestjük hajunkat, előtte remek tesztként felfogható, ha egy paróka-boltban magunkhoz veszünk egy ilyen hajszín-mintát, és először így szokjuk meg az új stílust. Sokat segít a későbbi döntésben.

Fotók:

www.femalerappers.net

www.lacefrenzyshop.com

www.instyle.com

www.runlualurun.com

www.clatl.com

www.nlcafe.hu