Jump to content

A divatházak a gyerekekre is kivetették hálójukat

2014. 04. 02. 17:13

Már nem egyszer reklámoztak a legnagyobb divatházak gyerekkollekciókat, és csináltak kampányfilmeket a csöppségekkel. Igenis vannak olyan tervezők, akik terveznek kifejezetten gyerek, sőt még babakollekciót is, ami persze ugyanolyan drága, mint a felnőtt. Ezeket legfőképp a sztárok imádják, hiszen ők megtehetik.

Nem egy divatház kattant rá a gyerekekre, mint célközönség. Szerencsére odáig még nem juttottak el, hogy divatbemutatót is szervezzenek kizárólag gyerekekkel, de már megfordult egy-két gyerek például a Chanel bemutatókon is. Persze nincs semmi baj a gyerek-divattal, de kicsit korai még magukat a gyerekeket is modellként kezelni, mikor még félig a cumisüveg lóg ki a szájukból. Egyre több márka tervez külön gyerekeknek kollekciót, amiket ugyanúgy reklámoznak, mint a felnőtt darabokat.

Legutóbb David Beckham fia, Romeo Beckham került a Burberry őszi-téli kampányába. Természetesen élvezte a helyzetet, és meg kell hagyni, már tizenévesen is elég jól néz ki a focista fia.

Vagy Cindy Crawford lánya, Kaia lett a Versace arca, a márka első gyerek kollekciója. Az exmodell is nagyon örült, mikor a lányát felkérték, hiszen anno ő is sokat dolgozott a Versace-val. Talán nincsenek véletlenek.

Főleg a Burberry, Lanvin, Gucci és Fendi foglalkozik az igazán fiatal részleggel, gyönyörű kampányfotókat készítenek gyerekekkel. Leginkább a sztárok körében sikeres, mert ugye a híres emberek pláne szeretik szép ruhába öltöztetni gyerekeiket.

Az egyik leghíresebb sztárcsemete Suri Cruise, Katie Holmes és Tom Cruise kislánya, aki alig 8 éves, és külön neki tervezett magassarkúkat hord. Nagy divatikonnak számít már a sztárvilágban, persze csak a gyerekek között. Mindenki próbálja a gyerekét hasonló stílussal öltöztetni. Ráadásul van már blog is a kislányról, ahol minden szerelését követik, amit valaha felvett, és leírják, hogy hol lehet beszerezni azokat.

Másik nagyobb gyereksztárok, a tinédzser Jaden és Willow Smith, Will Smith gyerekei, akik közül az egyik a zene, a másik a filmiparba próbál betörni. Ők már a bevállalósabb réteg, akik nem félnek megmutatni saját stílusukat. Úgy látszik, apjuk megmutatta, hogyan is kell pózólni egy elit rendezvényen.

És persze itt van a cuki Beckham baba, Harper. Nem nehéz kitalálni, hogy ki öltözteti otthon a lassan 2 éves sztárbabát. Victoria Beckham, aki maga is divattervező, és kiváló érzéke van a divathoz, nagy odafigyeléssel válogatja össze kislánya ruháját. Az apukájára ütött a gyerek az biztos, hiszen nagyon fotogén és persze irtó édes. Valószínű, hogy anyu biznisszét fogja vinni, amikor felnő.

Magyarországon ugyanúgy vannak bababoltok, persze egy cipő, egy féléves bébire biztos nem kerül tízezerbe, mint mondjuk a Jacadiban. Ettől függetlenül bátran ajánljuk az említett boltot, mivel gyönyörű ruhákat és kiegészítőket árulnak. De azért inkább a leértékelések idején vásároljatok. 

A Jacadin kívül, itthon ismertebb még van a Benetton, Zara és H&M is, akik ugyanúgy kiváló ruhákat árulnak egy 1 évesnek vagy idősebbnek. A méreteket egész könnyű eltalálni, és az árak is ésszerűek. Még vágyainkat is kiélhetjük a gyerekeken, hiszen imádnivaló body-kat és rucikat találhattok a boltokban.

Csak egyet ne felejtsetek el. Már évek óta berögzült a köztudatba, hogy a fiú-babáknak babakék, a lányoknak babarózsaszínt kell hordaniuk. Ilyen szabály nincs. Persze a fiúknak nem kell rózsaszínt viselniük, de a lányok nyugodtan hordhatnak más színeket is, mint például kék, zöld, piros vagy bézst, világosbarnát. Nincs megtiltva, sőt bátran ajánljuk, mivel legalább kitűnnek a többi gyerek közül, és persze nagyon édesek benne. Merjünk kipróbálni új dolgokat!

Fotók:

www.dailymail.co.uk

www.designscene.net

www.timeslive.co.za

www.suricruisephotos.blogspot.hu

www.buzzworthy.mtv.com

www.ibtimes.com

www.coolmompicks.com

movies.ndtv.com