Jump to content

Vogue Fesztivál - 2. rész

2014. 04. 01. 17:11

Cikkünk első részében kifejtettük, hogy miről is szól valójában ez a kétnapos divat-fesztivál. London szívében, a Queen Elisabeth csarnok szolgálta a rendezvény helyszínét. A mostani cikk a második nap eseményeiről számol be, így aki lemaradt az előző cikkről, az gyorsan olvassa el, az első rész, mert úgy kap egy kis történelmet is!

Szóval legutóbb ott fejeztük be, hogy Valentino is ellátogatott első nap a rendezvényre. De aznap még más meglepetéseket is tartogattak a látogatók számára. Valójában az volt a koncepció, hogy az első nap szólt az ismert és befutott tervezőkről, és a második nap pedig jobbára a modellekről.

Ami nekünk a legjobban tetszett és sajnáltuk, hogy az utolsó pillanatban végül nem tudtunk elmenni rá, az a Vogue címlapfotózása volt. Ugyanis volt rá lehetőség, hogy a Chanel kollaborációjával egyetemben fotózást is kipróbálhassunk, pont, mint a való életben. Ez tulajdonképpen abból állt, hogy választhattál pár termék, mint például egy parfüm, táska vagy retikül közül (persze mindegyik Chanel volt), elkészítették a sminkedet, kizárólag Chanel termékekkel, ékszereket raktak rád, és csak annyi volt a dolgod, hogy a legtündöklőbb pózokba vágd magad.

A vendégek még olyan programot is választhattak, ahol a legutóbbi divathét legmenőbb hajviseleteit is megcsináltathatták egy profi fodrásszal. Köztük volt az örökké divatos hajfonat vagy a lágy hullámok. Ők csak egyszerűen ’Fesztivál hajnak’ hívták.

És végre eljött a várva várt pillanat, a modellek interjúja, köztük Karlie Kloss, Jourdan Dunn, Rosie Huntington-Whiteley és Edie Campbell-lel. Magának az interjúnak a neve, ’Milyen is valójában modellnek lenni?’ volt.

Mindegyik szépségnek volt egy-két vicces sztorija vagy elképesztő emléke. Itt vannak a legemlékezetesebbek:

„A Louis Vuitton show miatt 7 órán keresztül festették a testem, 20 ember állt körbe és aztán kb másfél percet töltöttem a kifutón… Hála istennek!” – mondta Campbell.

„Mikor először voltam New Yorkban, - mondta Dunn – 16 éves voltam. A telefonszámlám óriási volt, mivel folyamatosan hívogattam az anyukámat sírva és panaszkodva.”

A divatvilág legféltettebb gyöngyszemei közül, Whiteley magabiztosan állította, neki „mindig volt ideje a pasizásra”. Persze sokat utaznak, de úgy tűnik ők is szórakoznak rendesen.

Végül a titokra is fény derült, hogy miként tartják formában tökéletes testüket. „Nagyon sokat edzem. Nem minden nap, nem vagyok őrült, de olyan sokszor, ahányszor időm engedi.” – jegyezte meg Kloss.

Abban mind a négyen egyetértettek, hogy azzal, hogy ők ezt a szakmát választották, mindannyian hamar felnőttek. Ezt úgy kell érteni, hogy a családjuk, barátaik mind otthon vannak, nem tudnak másokra támaszkodni, mert ez egy teljesen más, külön életforma. Azokkal vannak jóban, akikkel együtt dolgoznak. Ez Karlie Kloss-szal és Jourdan Dunn-nal sem volt másképp. "Már a kezdetektől kezdve jóbarátok vagyunk." - mondta Kloss.

Ez a két nap minden olyan élményt megadott, amiről csak álmodtunk. Nincs kétség afelől, hogy jövőre az első sorban a helyünk.

Forrás és fotók: www.vogue.co.uk