Jump to content

A modell szakma egyik legnagyobb csillaga: Mihalik Enikő

2014. 03. 30. 17:39

A mi kis országunk sosem az internacionális divatsikereiről volt híres. Ráadásul nem túl fejlett a képzés divat téren sem. Viszont a modell világba már betettük a lábunkat, és egyre nagyobb sikereket érnek el gyönyörű, magyar modelljeink. Köztük az egyik legsikeresebb, és kedvencünk Mihalik Enikő.

Mihalik Enikő hazánk egyik leghíresebb modellje. Tizenötéves korában fedezték fel, érdekes, pont, mint Palvin Barbarát.

A békéscsabai lányt a Visage Management szerződtette le. 2006-ban debütált a Chanel divatház Haute Couture show-ján. Ezt követően több cég is leszerződette divatbemutatóira. A nagy áttörés 2009-ben volt, ugyanis több mint 50 híres tervező kreációiban vonulhatott végig a divatheteken. Ősszel a V magazin címlapjára került, jó néhány, akkor még szintén pályakezdő szépséggel karöltve. A lap megjelenése után újabb divatmagazinok keresték meg egy-egy fotósorozat vagy címlap erejéig, ilyen volt például a Numéro magazin, az i-D, a W magazin, a Vogue több kiadása vagy a Self Service. Ősszel pedig szerepelt a Gucci kampányában, Lily Donaldsonnal és Abbey Lee-vel.

A 2010-es évet egy kínai Vogue-anyaggal és egy V magazinos fotósorozattal nyitotta, melyet számtalan felkérés követett (Harper’s Bazaar, Vogue-ok, magyar Elle magazin, Muse), ilyen volt például a Pirelli Calendar vagy a tavaszi–nyári Kenzo-kampány. Kis pihenő után (az őszi kollekciókat bemutató divathetet kihagyva) májusban ő is végigvonult a Chanel Resort kollekciójának St. Tropezban tartott exkluzív bemutatóján.

2011 áprilisában jelent meg az Yves Saint Laurent legújabb, La Nuit de l'Homme elnevezésű illata, melynek kisfilmjében a magyar lány Vincent Casselt is elcsábította.

2012-ben is rengeteg ajánlatot tartogatott Enikő számára: januárban a japán Vogue, februárban a Numéro hasábjain pózolt. Áprilisban a német Vogue, májusban az olasz és spanyol Vogue, júniusban a spanyol Harper’s Bazaar, júliusban az olasz Vogue és a magyar Glamour jelentette meg egy-egy fotósorozatát. Szeptemberben pedig az Allure-nak, a Harper's Bazaarnak, az olasz Vogue-nak és a W-nek pózolt.

2013-ban David Webb, a Modis és a Robert Lee Morris szerződtette tavaszi kampányához. Márciusban a francia ELLE egy 20 oldalas divatanyagot preneztált róla, míg júniusban a brazil ELLE címlapján, és a Bergdorf Goodman magazinban láthattuk. Augusztusban az orosz Allure hozta le címlapján a magyar szépség egyik fotóját.

Röviden bejött neki az élet, és van mire büszkének lennie. Gyönyörű, különleges arcával reméljük tovább folytatódnak a sikerei.

Forrás:

www.starity.hu

Fotók:

www.isthisitmodelreview.com

www.designscene.net

www.hotstyle.hu

www.frizurablog.hu