Jump to content

Lookbook: a naponta feltöltött divatötletek tára

2014. 03. 20. 17:01

Főleg tinik használják, nem csoda ha nem ugrik be mindenkinek azonnal, hogy mi is az a Lookbook. Röviden: ez egy olyan weboldal, ahova az önmegvalósító bloggerek naponta pakolnak fel magukról képeket. Csak úgy, mint a Facebook-on, itt is lehet ’hype’-olni, vagyis lájkolni.

Szerintem mindenki lát naponta több olyan képet az interneten, ahol valaki a tükör előtt állva csinál egy ’selfie’ fotót magáról, a napi szerelésében. Na körülbelül ez a Lookbook, csak sokkal jobb minőségű fotókat pakolnak fel rá. Egyik másik fotó olyan, mintha egy profi magazint lapozgatnánk.

A Lookbook website-ot 2008-ban alapították, ahol gyakorlatilag a kreatív és divatszenvedéllyel megáldott extrovertált bloggereket hozták egy platformra. Ezenkívül ez az első olyan divat ’magazin’, aminek nincsen szerkesztője, mivel ez egy közösség-központú, felhasználó-generáló oldal.


Általában bloggerek, divatbloggerek használják, akik naponta ötleteket adnak, hogy mit vegyél fel aznap, vagy esetleg abban a szezonban, mi néz ki jól. Ha úgy vesszük, ez tulajdonképpen egy divat-napló, mivel a bloggerek naponta töltik fel fotóikat, amelyek akár művészi portfólióként is használhatóak. És még mielőtt azt gondolnánk, hogy ezt csak lányok használják, hát nem, rengeteg fiú is aktívan posztol ide. Viszont ezek a fotók kizárólag eredetiek, sztárokról nem lehet fotókat feltölteni.

Maga a kezelése nagyon könnyű és élvezetes. Ahogy feltöltöd a képet megszerkesztheted egy kicsit, kiemelheted a fényeket, színeket, szinte olyan, mint a photoshop. Címet is adhatsz az aznapi ’look’-odnak, tényleg nagyon szórakoztató.

Van azonban pár szabály, amit be kell tartani, különben törlik a képedet. Például hogy egész alakos fotó legyen, (ruhában, tehát nem nudistán), a képen csak egy ember lehet és az maga a feltöltő személy legyen, nem lehet kétszer felrakni ugyanazt a fotót, és persze reklám céllal sem lehet posztolni. A korhatár 13 év, ugyanis ez nem gyerekdivatról szól.


Ha valaki kedvet kapott hozzá, itt találja:
http://lookbook.nu/

Maga az ötlet nagyon jó, elképesztően kreatív, szóval ha nem tudjátok mit vegyetek fel aznap, csak üssétek be az oldalt és keresgéljetek.

 

www.seducingwithstyle.com