Jump to content

Bőr és selyem öltözteti Balenciaga új modelljeit

2014. 03. 01. 09:00

Közel száz éve, hogy Cristóbal Balenciaga spanyol tervező modelljeit még a királyi család és korabeli arisztokrácia viselte büszkén, majd a harmincas évek spanyol háborúja rákényszerítette a tervezőt arra, hogy álmaival áttelepedjen Franciaországba. A márka idei évkezdő kampányban szereplő Daria Werbowy-val készült fotósorozatról egyszerűen nem tudjuk levenni a szemünket.

A kanadai platina szőke modell a februári Harper’s Bazaar címlapján pózol Alexander Wang által tervezett ruhában, bőr felsőben és hozzáillő szoknyával Steven Klein fotósnak. A rózsaszín selyem ruhát maga a tervező „Winged”-nek hívja, vagyis „szárnyas”-nak. Jacob K stylisként dolgozott az új reklámokon, a hajért Paul Hanlon volt a felelős. A sminket Diane Kendal készítette.

 

Balenciaga leginkább táska-kollekciójáról ismert, és Giselle Bündchentől Kim Kardashianig számos celebrity karján libben meg egy-egy jól felimerhető darab. 2012 novemberétől a taiwani szárnazású, de már kaliforniai születésű Alexander Wang nyerte el a Balenciaga Kreatív Igazgatói pozíciói pozícióját, aki kinevezésekor még nem volt 30 éves. Budapesten csupán egy-két üzletben lehet Balenciaga márkás termékekre rábukkanni, többnyire táska formájában, a belvárosban.

Fotó: www.fashiongonerogue.com, www.theliquorstore.fr,  thefashionography.com