Jump to content

Így hajtogass kendőből ruhát, topot és táskát!

2013. 08. 02. 15:30

Élénk színek, selymes textúra, mondhatni egy darab divat, ami soha nem megy ki a divatból. Legyen nyár vagy tél, reggel vagy este, vízparti nyaralás vagy dolgos hétköznap, a kendő csodákat tehet. Nem véletlen az egyik legsokoldalúbban használható kiegészítőnk, amire most 24 ötlet mutatunk.

Vannak kötött sálak, horgolt sálak, pamut sálak, rojtos sálak, de a legsokoldalúbban, akár mindennapos használatra csak a selyemkendő hivatott. Ezért is akkora a választék színben és méretben, így a nyakba való használaton kívül köthetjük csukló köré vagy hajba, a nagyobb darabokból top, ruha vagy akár táska is hajtogatható.

A Hermés kendő márka pár évvel ezelőtt jópofa kártyagyűjteményt adott ki Knotting card elnevezéssel, melyből nagyszerű ötleteket gyűjthetünk nyaralásokhoz, fesztiválokra, vagy a szimpla hétköznapokra. A kártyákon szereplő rajzok segítségével bármelyiket könnyedén elkészíthetjük. Íme, így is hordható egy vagy több nézet alapú kendő!

Kezdjük az összehajtogatás menetével.

 

Fejkendők

Fesztiválokon, vagy csak a naptól védendően kiváló fejfedő készíthető kendőből. Ha pedig elbújik a nap, pár csomót köve az összehajtogatott kendőnk nyakláncként is hordható.

 

Topok és ruhák

Mérettől függően sokféleképp hordhatjuk topként és ruhaként is a kendőt, csak győzzük végig próbálgni! Ha pedig hűlne az idő, érdemes egy kendőt a táskában is tartani, amit két csomó megkötésével már magunkra is kaphatunk.

 

Táska variációk

A táska színesebbé tételéhez kössük körbe annak pántját, ha pedig csupán egy-két apróságot vinnénk magunkkal, megteszi maga a kendőből hajtogatott táska is.

Forrás