Jump to content

Trükkök, hogy tökéletes legyen a szempillád

2013. 06. 25. 06:00

A hosszú és dús szempillák nemcsak a tekinteted varázsolják kifejezőbbé, hanem keretet adnak az arcodnak is. Nem mindegy azonban, hogy célod eléréséhez milyen spirált választasz, illetve hogyan használod azt.

Az ideális spirál kiválasztása

Először is tisztázd magadban az igényeidet! Mire vágysz leginkább? Hossznövelésre, dúsításra, vízálló hatásra vagy csomómentességre? Az árkategóriát is érdemes meghatároznod, hiszen a paletta ötszáz forinttól a csillagos égig terjed. Van olyan kozmetikai márka, amivel kapcsolatban csak jó tapasztalataid vannak? Az ismerőseid milyen használnak? Az internetes szépségblogok böngészése is segíthet a döntésben.

Alkalmazás 3 lépésben

Először a felső pillasor tövéhez illesztve mozgasd jobbra-balra a kefét. Ez azért fontos, mert a szálak alsó részére kent festék gondoskodik a hosszúság illúziójáról. A második lépés, hogy hosszában haladj végig a szálakon, még mindig enyhén jobbra-balra mozgatva a spirált. Így választod el egymástól az esetleg összeragadt pillákat, valamint egyenletesen eloszlatod rajtuk a festéket. Végül csukd be a szemed, helyezd a kefét a pillasor tövéhez felülről, hogy eltávolítsd az esetleges csomókat!

A szempillafésű titka

Olyan eszközről van szó, melynek használata sokak számára fölösleges bíbelődésnek tűnik. Pedig ha gyakran bosszankodsz a könnyen csomósodó pilláid miatt, érdemes beszerezned egyet! Alkalmazásának helyes módja, hogy miután a tövekre felkented a festéket, óvatosan, de lendületesen haladj végig a szálakon a fésűvel. Ezután jöhet a következő réteg spirál, immár a jól elkülönült szálak teljes hosszára.

Ne félj keverni!

Ha választani kell a különböző szempillaspirálok ígérte hatások között, talán bajban vagy – elvégre mindet akarod, és lehetőleg gyorsan. Kitűnő megoldás, ha egy réteget viszel fel az egyik termékből, aztán egy másikat a másikból. Arra viszont számíts, hogy a végeredmény tartóssága várhatóan a kevésbé strapabíró darabéhoz lesz hasonló.

Kell-e szempilla-göndörítő?

Kevés olyan szépészeti eszköz van, amely ekkora vitát szít. Vannak ugyanis olyanok, akik szerint enélkül fölösleges sminkelésbe fogni, míg mások teljesen hiábavalónak tartják. Párolói 3-5 másodpercen át hajszárítóval hevítik a fém holmit, mielőtt begöndörítenék vele a pilláikat, majd jöhet a spirál használata. Ellenzőinek pedig meggyőződésük, hogy a művelet károsítja a szálakat – ám ennek tudományos alátámasztása még várat magára.

Szempillaspirál-alapozó

Tulajdonképpen nincs is olyan sminkelhető részed, amire ne vásárolhatnál primert: először csak arcra való létezett belőle, majd jött a szemhéjfesték- és a rúzs-alap is. Nemrégiben pedig megjelent a szempillaspirál-alapozó, ami arra szolgál, hogy egy rétegben felvidd a festék előtt. Léteznek olyanok is belőle, melyek vitamintartalma gyorsabb növekedést ígér.

Hány réteget szabad?

A régi szabály szerint nem szabad 3 rétegnél többet felvinni, mert ez művi hatást eredményezhet, illetve növeli a csomósodás és az elkenődés kockázatát. Manapság azonban eleve olyan termékeket gyártanak, amelyekkel minimális a veszély – így ha néha igazán extrém eredményre vágysz, nyugodtan felkenhetsz 5-öt is. Ebben az esetben viszont előfordulhat, hogy kétszer is alaposan meg kell ismételned a lemosás műveletét.

Számít-e a kefe?

Miután a gyártók nem tudtak újat mutatni az eredménnyel kapcsolatos ígéretek terén, a felvivő eszköz szokatlan formájával és anyagával kezdtek reklámozni. Vehetsz fésűs, rezgő, íves keféjű, gumisörtés, extra sűrű és extra ritka fogú darabot is. A célja mindnek ugyanaz: minél sűrűbb, hosszabb és látványosabb pillákat varázsolni. A hirdetésekben olvasható „X %-kal olyanabb” kijelentést mindig a természetes állapothoz viszonyítva, laboratóriumi körülmények között mérve kell érteni. Még nem született olyan felmérés, ami a különböző formájú és anyagú eszközöket rangsorolta volna ugyanazon szempontok szerint.

Mindig mosd le!

Amennyiben nem szeretnél reggel szomorú pandamackó ábrázattal kelni, lefekvés előtt mindig szabadítsd meg a szempilláid a festéktől! Ez nem csak esztétikai kérdés, hanem a bőröd egészségének szempontjából is kiemelten fontos. Alvás során ugyanis regenerálódik az arcod – sőt a pilláid is –, de ha valamilyen vegyi anyag marad rajtuk, a folyamat mérséklődik. Az éjszakára fent hagyott smink idő előtti ráncok megjelenéséhez, irritációhoz és gyulladás kialakulásához vezethet, mind a bőrön, mind pedig a szemben.