Jump to content

Állni vagy lógni fog a karácsonyfád?

2017. 12. 06. 17:00

Akik aktívan élik a karácsonyi láz minden velejáróját, azok már tudatosan beszerezték az idei karácsonyfa díszeit, vagy már készülnek a saját kezűleg gyártottak. A karácsonyi dekorálás talán még azt is elkapja, aki annyire nem érez magában ügyességet.

Sokan nem foglalkoznak a trendekkel és divatos színekkel, hanem ahogy jónak érzik, úgy használnak fel díszeket, dekorációkat. Az akár több tízéves, még gyerekkorunkból származó díszek is felkerülnek a fákra. Akadnak azonban olyanok is, akik minden évben új színekkel, új koncepcióval öltöztetik ünnepibe az otthonukat, a karácsonyfát.

A karácsonyfa díszei, a színek évről évre változhatnak. Már azzal is változtathatunk a karácsonyunkon, ha a megszokott méretű fa helyett nagyobbat vagy kisebbet választunk idén. Ugyancsak sokat jelent az is, hogy milyen fajtájú fenyőt viszünk be a házba karácsonyfaként. Ki a tövesre, ki a vágott fenyőre esküszik, és sokan fektetnek be a tartós megoldásba, vagyis műfenyőbe.

Lehet cifrázni, lehet nagyon szolidan felöltöztetni a fenyőt, de mindenképp a hagyományt tiszteljük, ha karácsonyfát állítunk otthonunkban. Ha azonban meg akarod reformálni kicsit a hagyományt, akkor az idei őrület valószínűleg tetszeni fog. Gondolkodtál már a mennyezetről lelógó karácsonyfán?

Nagy helyet foglal el a karácsonyfa, helyet kell annak keresni, még ha csak ideiglenesen is díszíti otthonunkat. Olyan hely kell, amely központi tere a háznak, hogy a karácsonyi hangulat

mindenkire hasson, de ne legyen láb alatt sem a fa. Na persze, ebben a várakozással és meghittséggel teli időszakban szívesen kerülgetjük a karácsonyfát, de úgy látszik, van, aki megelégelte és mert változtatni.

A legújabb ünnepi dizájnnak nem a díszítés tűnik, hanem maga a fa állításának a módja. Az idei évben ne lepődj meg, ha nem karácsonyfa állításáról beszélnek, hanem függesztéséről, ugyanis a plafonról lógó fenyő most a módi. Nem vicc!

Már tavaly, vagy akár azelőtti években is láthattunk interneten böngészve olyan fotókat, amelyen lógó karácsonyfát láthattunk, az ide karácsony azonban már több helyen mennyezetről csüngő fenyő körül történhet. Egyre többen látnak ebben a megoldásban lehetőséget, és 2017-ben biztosan többen meg is valósítják.

Kétségtelen, hogy a fejjel lefelé lelógatott karácsonyfa nem foglal nagy teret. Csak a mennyezeten, de az meg úgyis szabad, kihasználatlan felület a legtöbb házban. Ha pici gyerek van a családban, a lógatott karácsonyfával sokkal biztonságosabb az ünnepet átvészelni. Igaz ez akkor is, ha kutya vagy macska lakik egy fedél alatt velünk. A cicákra nem vennénk mérget, hogy nem próbálnának meg felkapaszkodni egy függesztett karácsonyfára.

Habár csak most figyelünk fel a karácsonyfa felfüggesztésének lehetőségére, azonban már a középkorban is állították (lógatták) a fenyőket, mert így a szentháromságot jelképezte a karácsonyfa. Maradsz hagyományőrző és karácsonyfát állítasz, vagy leszel rendhagyó, és lógatod?

(Forrás: marmalade.hu | travelandleisure.com, kristenanneglover.com, cosmopolitan.com/képek)