Jump to content

Kaktusz, mégsem olyan ártalmas

2017. 11. 03. 19:00

Még ha kertes házunk is van, az otthonunkban is szeretjük a növények közelségét, így majdcsak minden helyiségben elhelyezhetünk egy-egy szobanövényt. Sokan kedvelik a kaktuszokat is, pláne, ha sikerül megtalálni a megfelelő helyet számukra, ahol megajándékozhatnak virágaikkal.

Az életigenlés, az élni akarás mintája a kaktusz, hiszen olyan helyen őshonosak, ahol szárazság és tűző napfényben kénytelenek élni. De élnek, szaporodnak, virágoznak, és ez az ember számára egyenlő azzal, hogy igazi túlélő. Még akkor is kedveljük, ha nagyon szúrósak. Ezernyi tüskéjét kifelé meresztve azonban nem barátságos látványt nyújt, tartani mégis azért szeretjük, mert nem túl igényes. Az, aki rendszerint elfelejtkezik szobanövényeiről, a kaktusz neki való. Még meg is hálálja azt, ha nem öntözik túlságosan gyakran. A kaktusz életformájához ugyanis hozzátartozik a szárazság.

A szúrós növények tüskéi valójában módosult levelek, amelyeken keresztül sokkal kevesebb mennyiségű nedvesség tud elpárologni. Ez létfontosságú azoknak a növényeknek, amelyek a szárazságnak vannak kitéve. Ezek a tüskék ugyan nem mérgezőek, azonban fájdalmas lehet, ha megszúrnak.

A kaktusz mutatós szobanövényünk, de a feng shui szerint mégsem ajánlatos az otthonunkban jelen lennie szúrós növényeknek kaktusz, rózsa), mert azok az otthonon belüli támadásokat segítik. A kaktuszokra ezért úgy tekintenek a feng shuiban, mint a párkapcsolati gyilkosra. Ez az állítás nem állja meg a helyét akkor, ha a kaktuszokat jó helyre tesszük.

A feng shui nemcsak a lakás berendezésének hogyanjában segít, hanem a különböző színekkel, berendezési tárgyak elhelyezésével is a jó energiák áramlását segíti. Ebből következik, hogy lehetnek otthonunkban negatív energiákat teremtő tárgyak is.

Amennyiben a magánéletünkben szeretnénk javulást előidézni, akkor a lakás délnyugati részére kell összpontosítani. Ha már párkapcsolatban élsz, de ideje lenne feldobni egy kicsit, akkor is az otthonodnak délnyugati részében kell a jó energiákat áramoltatni, de ha egyedül vagy, nincs párod és szeretnél, akkor is. Ez azt jelenti, hogy nemcsak tisztán tartod a környezetedet, hanem eltávolítasz minden olyan tárgyat, amely a negatív energiákat ontja magából. Mindent, ami nem kedvelt, ami törött, repedt, annak nincs helye a környezetedben.

A feng shuiban általában nem kedvelt növény a kaktusz, azonban kár lenne megszabadulni emiatt a gyönyörű növényeinktől. Ha ablakba, vagy az ajtó környezetében kap helyet a kaktusz, akkor akár védelmi funkciót is betölthet a szúrós növény. Sőt megtisztítja a teret a negatív energiától. Ha azonban a magánéletünkre akarunk koncentrálni, akkor a kaktuszt egyáltalán nem ideális a délnyugati részen elhelyezni.

Általában arról hallunk csak, hogy mennyire negatív növény a kaktusz, így semmiképp ne legyen otthonunkban. Inkább az a helyes megfogalmazás, hogy a szúrós növény otthonunk védelmezője is lehet, ha megfelelő helyet kap.

(Forrás: marmalade.hu | lifeawesomeblog.com, wiki.nurserylive.com, boldsky.com/képek)