Jump to content

Sosem unalmas az őszi díszítés

2017. 11. 01. 19:00

Az ősz annyi mindennel megajándékoz minket, amelyeket felhasználhatunk az otthonunk díszítéséhez. Csak nyitott szemmel kell járnunk, és elő kell vennünk kreativitásunkat. Segíthetünk?

A kreatív családok elmaradhatatlan munkaeszköze a ragasztópisztoly. Nos, az őszi koszorúkhoz, ajtódíszekhez, egyéb dekorációkhoz is szükséges, azonkívül nem árt, ha a kezünk ügyében van drót, koszorúalap.

Őszi szünet van, így fogjuk kézen a gyerkőcöket és kutassunk fel minél több használható alapanyagot. Lehetnek ezek gyűjtött termések, préselt vagy frissen összegyűjtött színes levelek, élő vagy száraz virágok.

Az a legjobb az ilyen díszek elkészítésében, hogy szinte lehetetlen elrontani. Megannyi változatot elkészíthetünk, és mind egyedi, különleges lehet.

Ha nagyon természetes koszorút vagy díszt szeretnétek kreálni, akkor hagyjátok ki a selyemvirágokat és élő növényeket használjátok fel. A most virágzó hortenzia és krizantém kiváló lehet a dísz alapanyagaként. Némi drót segítségével gyönyörű koszorút lehet alkotni. Tobozok, gesztenyék, makkok, levelek és élő virágok kompozíciója a lehető legtermészetesebbek. Az élő virágok egy idő után már nem mutatnak olyan szépen, de ha kicseréljük azokat frissre, a dekorációnkat tartóssá tesszük.

Ha csak gyönyörű színekben pompázó levelekkel dolgozunk, akkor is szemet gyönyörködtető konstrukciókat készíthetünk.

No de, előfordulhat, hogy nincs otthon semmilyen termés, esetleg csak néhány falevelet tudunk felhasználni. Ha ennek ellenére sem tettetek le az őszi dísz készítéséről, akkor a barkácsáruházban vagy hobbiboltban tett látogatás is lehet egy remek családi program, ráadásul közösen lehet kiválogatni a koszorú alapanyagait. Lehetnek azok művirágok, mű termések, és így garantáltan tartós dekorációt alkothatunk. A természetesség jegyében azért a mű alkotóelemek mellé is lehet leveleket tűzdelni.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, akkor adunk néhány ötletet.

 

A kreatív alkotásokban az a jó, hogy kikapcsolja az embert. Mindegy, hogy csak egymagunk vágunk bele az elkészítésükbe, vagy bevonjuk gyermekeinket is, az alkotás élményét adjuk és kapjuk, ami jó a léleknek, és jó látványnak is.

Nemcsak ajtóra és asztalra lehet dekorációt készíteni őszi alapanyagokból, hanem ablakra is. Fel lehet függeszteni, ki lehet ragasztani és bármit fel lehet használni ahhoz is.

Az őszi termésekkel és levelekkel játszani is lehet. Már maga az avar összegyűjtése, csomóba halmozása lehet élmény, és ha a szülők azt is megengedik, hogy beleugorjanak a csemeték a levélkupacba, még maradandóbb élményt kapnak. Igaz, szinte előröl lehet kezdeni a munkát. A természet őszi kincsei arra is alkalmasak, hogy minden ragasztás és egyéb segédeszköz nélkül formákat lehet a földre kirakni. Csak a fantázia szab határokat. Ha ragasztót is felhasználunk, akkor egy sima fehér lapból nagyon jókat alkothatunk. Élmény gyermeknek és felnőttnek egyaránt.

(Forrás: marmalade.hu | niksbox.com, homedit.com/képek | youtube.com/videó)