Jump to content

Örök a rózsa, vagy legalábbis tartós

2017. 10. 16. 19:00

Ragaszkodunk tárgyainkhoz, értékeinkhez. Otthonunkban olyan berendezési tárgyakat halmozunk fel, úgy rendezzük azt be, hogy a kényelmünket szolgálják. Szeretjük a tartós, időt álló dolgainkat, de a növényeink kényesek, némelyik gondozása nem is egyszerű.

Az egyik növény szereti a napfényt, de mégsem lehet a tűző napra kitenni, a másik nagyon vízigényes, és még lehetne sorolni. Igazi növényszakértővé kell válnunk azért, hogy az otthonunkban lévő növényeink megmutassák igazi szépségüket, virágokat, új hajtásokat hozzanak. Ha csak vegetálnak a lakás díszei, akkor se virágra, se új hajtásra nem számíthatunk. Minden szobanövényt tartó abban bízik, hogy nála jó kezekben lesz és mesés virágokat, színeket lehet látni. Ha ezt nem produkálják szobanövényeink, akkor csak vágyakozunk arra. Ha szeretnénk, hogy virágba boruljon otthonunk, megoldható. Egy brit cég gondoskodott arról, hogy olyan rózsát adjanak ki kezeik közül, amely éveken át nem hervad el, nem dobja le szirmait és még csak öntözni sem szükséges. Egy ilyen rózsa még ajándéknak sem utolsó.

Biztosan kaptál már olyan gyönyörű csokrot, hogy azon törted a fejed, hogyan tudnád annak épségét és szépségét minél hosszabb ideig megőrizni. A napi kétszeri vízcsere a vázában, a virágszálak szárainak visszavágása, tápoldat adagolása ellenére is egy hetet bírnak a csokrok teljes szépségükben. Utána bizony számolni kell a minőségromlással.

A cég gondolt egy nagyot és megalkotta örök rózsáját. Ha nem is tart örökkön örökké, de akár húsz éven keresztül csodálhatja a rózsáját, vagy csokrát, aki ilyet kap. A szálas virág, vagy a csokorba rendezett szálak egy üvegbúra alatt kapnak helyet. Egy speciális tartósító eljárás miatt sokáig úgy néznek ki a virágok, mintha frissen metszették volna le azokat. Csakhogy nem kell vízbe rakni, így a vizet sem kell cserélni soha.

A Forever Rose nevezetű cég készíti különleges rózsáit. Ha a virágokat búra alatt tartják, erős napsugárzásnak nem teszik ki, akkor való igaz, hogy húsz éven át fenntartható szépségük, azonban búra nélkül csak néhány éven keresztül tudják tartani épségüket. A speciális eljárásnak köszönhetően a virágok hosszú időn keresztül megőrzik a puha tapintást, és tényleg azt az érzést keltik bennünk, mintha az örök élet rózsája lenne birtokunkban.

A búra alatt nemcsak egy szál rózsa viríthat, hanem egész csokrokat, különböző kompozíciókat is összeállíthatnak. A növények környezetbarát technológiával vannak festve, mely garantálja a tartósságot. A borítást is igény szerint egyedivé lehet tenni. A talapzatába vagy magába az üvegburába gravírozott feliratokkal jelezni lehet az alkalmat.

Egy ilyen növénycsodát meg kell fizetni, hiszen a tartósító eljárás miatt ennyire tartós a növény, azonban garantált hatást vált ki, ráadásul hosszú éveken lehet benne gyönyörködni.

(Forrás: marmalade.hu | weddbook.com, housebeautiful.com/képek | youtube.com/videó)