Jump to content

Üres falfelületre megoldás lehet matrica, tapéta, tetoválás is

2017. 09. 14. 19:00

Annyi mindenhez nyúlhatunk, ha az otthonunk felújításába vágunk bele. Játszhatunk az anyagokkal, a színekkel, a berendezési eszközökkel. Mindenki megtalálhatja a pénztárcájának és az ízlésének megfelelő megoldást ahhoz, hogy széppé varázsolja kuckóját.

Az otthonunk felújításába a falak festése mindig beletartozik. Vagy azért, mert más színt akarunk a régi helyett, vagy azért, mert egy átalakítás után bontani, javítani kellett. Ilyenkor az egész helyiség megújul, felfrissül és lehet, hogy az a falfelület, amelyet eddig tapéta fedett, az most üres. Egy felújítás után azonban annyi minden változhat. Ha már úgyis fel van forgatva az otthonunk, elképzelhető, hogy néhány bútordarab is lecserélésre kerül. Az új darab azonban más helyet kaphat és egyes falfelületek bizony üresen maradhatnak. Ha a fal látványos, vonzza az ember tekintetét, de az túl üres, úgy az valamiféle dekorációért kiált. Ma már könnyű megoldást találni arra, hogy dekoratív megoldással tüntessünk el üresen álló felületeket. A tapétákon kívül feltetoválások, falimatricák, annak 3D-s változatai, vászonképek díszíthetik a mennyezetünket és a falainkat is.

A legjobb ezekben a megoldásokban, hogy pillanatok alatt lehet egyedivé, gyönyörűvé, egzotikussá tenni otthonunkat. Széles választék várja az vásárlókat, amely termékekhez akár interneten, akár pedig bolti vásárlásaink során is hozzájuthatunk.

Nemcsak öltözködésünkben, de a lakásberendezésben is egyediségre törekszünk. Mindenkinek megvan a maga ízlése, és a különböző fali dekorációk is hihetetlen színes választékkal bírnak. Mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt, csak hagyni kell, hogy a stílusunk vezéreljen a választásban. A különböző faldekorációs eszközök segítségével egyedi, látványos tereket alakíthatunk ki otthonunkban.

A természet közelségét hiányolod a városi életben? Erre is megoldást jelenthet egy egzotikus tájat, fákkal körülvett erdei ösvényt, virágos rétet, homokkal és pálmafával teli tengerpartot ábrázoló matrica. Ugyanígy elkalauzolhatnak fali dekorációink egy kedvelt városba, mondjuk Párizsba. Ágyunk fekhet éppen az Eiffel-torony lábainál, a folyosónk nyílhat egy erdei sétányra, vagy egy kikötő egyik mólójára. Olyan hihetetlen falimatricák vannak forgalomban, amelynek használatával azt az érzetet kelthetjük, mintha az adott természeti csoda szerves részesei lennénk. Optikailag is növelik a teret. Kedvenc költőnk verséből vett sorok is díszíthetik falunkat, amely motivációt és erőt adhatnak a mindennapokhoz. A lényeg, hogy olyat találjunk, amely jobbá teszi az otthon töltött időt.

Nemcsak a falakban, hanem a mennyezetben is lehet gondolkodni. A különböző faldekorációk megjelenhetnek a plafonon is, vagy akár egy egész tér, egész helyiség egyedivé tehető ilyen módszerrel.

A gyerekek szobája olyan látványossá és különlegessé válhat. Sok gyerkőc álma, hogy legyen saját állata, de idő és tér hiányában ez nem mindig megoldható. Élő állatot ugyan nem helyettesíthet egy faldekoráció, de egy falon lévő állatminta, akvárium, bármilyen élőlény kellő hatást válthat ki.

Léteznek olyan falimatricák is, amelyeknek funkciójuk is van. Mondjuk egy fákat ábrázoló matrica a fürdőben, amely egyben törölközőtartó is.

(Forrás: marmalade.hu | my-wall-decal.com, pinterest.com/képek)