Jump to content

Fürödj gyógynövényes zsákok társaságában

2017. 09. 03. 19:00

Szeptemberrel beindul az iskolai élet, mindeközben az időjárás is mélabúsabb, esősebb, hidegebbre vált, megkezdődik az ősz. Ha meleget akarunk, kénytelenek leszünk az otthonunkban megteremteni.

Nemcsak a lakásunkat fűtjük fel, hanem az ősz, és még inkább a tél közeledtével előszeretettel használjuk a mécseseket, gyertyákat, párologtatókat, füstölőket. Nemcsak illatot árasztanak magukból, de némi fényt és melegséget is sugároznak, ezért főleg a hidegebb évszakokban használjuk ezeket. Nyáron nemcsak a természetes vagy mesterséges vizekben merülünk meg szívesen, hanem a nagy hőséget is könnyebben vészeljük át, ha hűsítő zuhanyt veszünk. Ahogy tartósabban beáll a hűvös, és már nincs olyan meleg odakint, ráadásul egy fárasztó napot tudunk magunk mögött, sokkal szívesebben engedünk magunknak egy kád meleg vizet és fürdőzünk abban. Megtisztul bőrünk, valamint átmelegszik és megpihen kicsit a testünk. Ugye ti is szeretitek a kellemes illatot a vízben, amely még a tudatotokat, a lelketeket is ápolja? Ha gyógynövényeket engedsz a fürdővizedbe, ezt az élményt garantáltan megkapod. Azonban elég kellemetlen, ha a gyógynövények részei a bőrünkre tapadnak, ezért praktikus okokból kifolyólag érdemes egyben tartani azokat és úgy hagyni, hogy a vízben kifejtsék ható- és illatanyagaikat. A legjobb megoldás erre, ha kis fürdőzsákba helyezzük a gyógynövényeket, amely nem engedi szét a darabkákat a vízben, azonban a meleg víz képes áthatolni a zacskó szövetén és szabad utat enged a növények jótékony anyagainak terjedésében. Apró zsákocskákat hobbiboltokban is vásárolhatunk, de minden háztartásban vannak olyan ruhadarabok, amelyeket már nem használunk. Ha nem sajnálunk ilyeneket szétvágni, akkor akár ezekből az anyagokból is kivághatunk kör alakot, belehelyezzük a gyógynövények részecskéit és egy szalaggal átkötjük. Már engedhetjük is bele a kellemesen meleg vízbe.

A gyógynövények erejében már őseink is bíztak, és mi is egyre gyakrabban nyúlunk értük. Ha csak ellazulni, relaxálni szeretnénk, akkor is használhatjuk a gyógynövényeket, de ha valamilyen problémára keresünk gyógyírt vagy enyhítést, akkor is.

Idegeid feszültek, tele vagy stresszel? Nem kétséges, hogy nyugtatni kell magad. Az otthoni fürdőzés lehet a nap egyik fénypontja, amely lenyugtathat, de menj biztosra. Tegyél a fürdőzsákocskába levendulavirágot, kamillát, rózsaszirmot is. Csak feltöltöd a kis zsákot, beleengeded a vízbe, és már élvezheted is az illatot.

Ha azonban valami programra készülsz, de előtte még fürdőt vennél, tegyél a zsákodba gyömbért, citromfüvet, rozmaringot. Ez kellemesen felpezsdít.

Természetesen egy zsák nem egyszeri használatú, de arra ügyelni kell, hogy két alkalmazás között teljesen kiszáradjon. Ugyanilyen zsákocskát használhatsz illatosítás céljából is, vagy akár a párnád alá is bedughatsz egyet éjszakára a nyugtató gyógynövényes keverékből.

(Forrás: marmalade.hu | sproutinghealthyhabits.com, mountainroseherbs.com, theselightfootsteps.com/képek)