Jump to content

Van egy talpalatnyi tered? Használd ki!

2017. 07. 11. 17:00

A nyári időszakban szívesebben tartózkodunk a természetben, mint odabent. Természetesen nem a nagy hőségben, hanem árnyékos, naptól védett helyen, de még a napozást sem vetjük meg ilyenkor.

Akik kertes házban élnek, nagy valószínűséggel terasszal is rendelkeznek. Azonban, akik lakótelepi lakásuk van, nem mindegyük tudhat magának erkélyt is. Ha mégis, akkor igazi kincs, hiszen a frissen mosott ruhákat is lehetőség van a szabad levegőre kiteríteni, valamint berendezhetünk egy igazi kis kertet, vagy csinálhatunk magunknak egy olyan helyet, ahová a lakásból kiszabadulhatunk kicsit. Csak néhány lépést kell tennünk, hogy a szabad levegőn lehessünk, mégsem kell az otthonunktól messze menni. Ha rendelkezünk egy ilyen kis térrel, nem szabadna kihasználatlanul hagyni. Sok esetben a terasz azonban csak tárolásra, vagy a cipők, kabátok lerakására való hely, pedig ha egy kis időt és energiát fektetünk bele, akkor kiváló kiülésre, beszélgetésre, teázásra, kávézásra, olvasásra lehetőséget adó hely varázsolható teraszunkból, erkélyünkből.

Romantikus helyet szeretnél elkészíteni? A nyári meleget este viseljük a legjobban, azonban megfelelő világítás nélkül még kint sem olyan jó. Feltéve, ha nem csillagászkodni szeretnénk. Tehát nélkülözhetetlen a világítás. Ha van a teraszon világítás, akkor ez meg is oldódott. Ha azonban nincs, akkor lehet gondolkodni napelemmel működő lámpákban, fényfüzérekben. A füzéreket fel lehet aggatni az üres falrészekre vagy a korlátokra is. Gyertyákkal, mécsesekkel is lehet világítani, hiszen ezeknek romantikája is van, ám óvatosan kell eljárni a tűz elkerülése érdekében.

Még ha csak nagyon picike területben is kell gondolkodni, ami a teraszodat illeti, ne csüggedj, hanem legyél hálás azért, hogy van egy hely, ahová ki tudsz ülni. Ha füvet szeretnél a talpaid alatt érezni, de egy panelház sokadik emeletén élsz, akkor sem kell lemondanod a zöldről. Kapható már jó minőségű műfű, amely picit kárpótolhat. Ha nem műfűben gondolkodsz, akkor is hangulatossá teheted erkélyedet vagy teraszodat néhány strapabíró, színes szőnyeggel.

Még egy pici erkély és terasz is kedvezhet annak, hogy kiülhessünk oda és a szabadban tölthessünk el annyi időt, amennyit csak szeretnénk. Ha tényleg csak talpalatnyi helyről van szó, akkor a bútorral csak túlzsúfolnánk az amúgy is kicsi teret, tehát annak semmi értelme sincs. Nem kell elkeseredned, csak helyezz ki egy vagy két nagyobb párnát, amely a kényelmes kiülést biztosítja számodra.

Még a picike alapterületű erkélyeket is lehetőség van feldobni. Mondjuk, kifestheted vidám és teret nagyító színekkel. Használhatsz apró kiegészítőket dekorációként. Fűszer és egyéb növényekkel varázsolhatsz magad köré igazi zöld övezetet, ahová érdemes kimenned és élvezned a friss levegőt. Még egy kávé elfogyasztása is sokkal élvezetesebb az ilyen környezetben.

(Forrás: marmalade.hu | kimberlyah.com, lushome.com, freshdesignpedia.com/képek)