Jump to content

Ha meguntad a muslicákat

2016. 10. 08. 19:00

Az ember mindenhová betelepedik, így ez azzal jár, hogy ideiglenesen meg kell osztanunk otthonunkat rovarokkal, rágcsálókkal. Ezt persze nem akarjuk, ezért praktikákat, csapdákat vetünk be, hogy távol tartsuk, vagy kiűzzük őket.

Mindig találkozunk valamilyen kis kellemetlenkedővel. Tapasztalhatjuk mostanában is, amikor szívesen csipegetünk szőlőt, hogy osztoznunk kell kis rovarokkal is. Bosszantó tud lenni, amikor hozzányúlunk a mosott gyümölcshöz és arról muslicák hada száll el. A gyümölcslégyként ismert kis rovar nyáron és ősszel boldogít minket, ha elől hagyunk gyümölcsöket, vagy gyümölcslevest készítünk, netán bort. Ezek az apróságok a gyümölcscukorra éhesek, és mindent megtesznek azért, hogy hozzá is jussanak.

A kémiai rovarirtó szerek nemcsak kellemetlen szagúak, de a környezetre és az emberi egészségre is károsak lehet, ezért nem is szívesen alkalmazzuk.

Ősz van, de javában tart a szőlő és az almaszezon, tehát még mindig megvan a muslicák nassolnivalója. Mi pedig tőlük szeretnénk megszabadulni, de úgy, hogy ne mérgezzük se a természetet, se magunkat.

Ha a lakásodban gyűltek össze a kis lények, és nem szeretnéd, hogy sokáig keserítsék az életedet, akkor azt használd fel ellenük, amit a legjobban szeretnek. Egy tálba tegyél almaecetet vagy valamilyen gyümölcsszörpöt és keverj bele kis mosogatószert. Az gyümölcs illata odavonzza őket, de a mosogatószer csapdába ejti, és onnan már szabadulni nem is tudnak. Hatékony, de nem azonnal ható módszer. Ezt megteheted borecettel is, ugyanazt a módszert alkalmazva. Habár számolni kell azzal, hogy ecetszag fog otthonodban terjengeni. Ha nagy állatbarát vagy, akkor a nem jó hír az, hogy a muslicák ettől az elegytől elpusztulnak. Ha állatbarát, de hatékony módszert szeretnél, akkor itt egy másik, amely szerint egy A/4-es papírra lesz szükséged, amelyet össze kell csavarni tölcsér formájúra. Hogy megmaradjon az alakja, ragaszd le celluxszal. Állítsd bele egy befőttesüvegbe, amelynek az aljára almaecetet, vagy gyümölcsdarabokat rakj. Olyan helyre rakd ki a biocsapdádat, ahol rajzanak a kis rovarok. Bemenni könnyebb, míg kijutni nem tudnak. Arra is van lehetőséged, hogy szabadon engedd a kis teremtményeket a begyűjtés után.

(Forrás: marmalade.hu | youtube.com, ohealthyeah.com/képek)