Jump to content

Tavaszi pezsgés

2016. 03. 12. 19:00

Ahhoz, hogy üdévé, felvirágoztatóbbá tegyük otthonunkat, nem kell őrült beruházásokra gondolni. Néhány virág itt, néhány színes tárgy ott, és már vidámabb az otthonod és te magad is.

 

A legegyszerűbb, ha előveszel néhány vázát és telerakod az aktuálisan nyíló virágokkal. Nagyobb az értéke, ha saját kertedből szakítasz le virágokat, ám ha nyiladozó bokrokról csípsz le néhány ágat és vázába teszed, már sokat tettél otthonod hangulatáért. Ha nincs lehetőséged friss virágot gyűjteni, akkor is vehetsz néhányat virágkereskedésben. Nem kell nagy összeget költened, de otthonodba becsempészheted a tavaszt.

Ha nincs kerted, de van erkélyed, akkor alakíts ki aprócska virágsarkot. Vásárolj növényeket, fűszernövényeket, de te magad is ültethetsz. Rakd egyszerűen egy sámlira a virágaidat és gyönyörködj bennük.

A már meglévő szobanövényeidet is átültetheted, vásárolhatsz új kaspót, virágtartót. A növény lezuhanyoztatása után az új erőre kaphat. Nemcsak a por lemosása miatt lesz üdébb a növény, hanem új hajtások, levelek jelenhetnek meg. Ha már kipusztultak a növényeid, akkor ideje újakat beszerezni. Azon kívül, hogy tisztítják a levegőt, még kimondottan jó díszítőelemek, olykor pedig akár térelválasztó funkciót is betöltenek.

Nem csak növények lehetnek tavaszi díszítőeszközünk alapjai, hanem textileket, egyéb tárgyakat is fel lehet használni a tavaszias öltözethez. Egy színes terítő, új függöny, új párnák a kanapéra, az ágyra és máris feldobtad a hangulatot. Nyugodtan választhatsz élénkebb színeket a kisebb lakás kiegészítők közül.

Hogy minden nap a tavasz köszöntsön, amikor haza érsz, tegyél a bejárati ajtódra tavaszi ajtódíszt. Használj fel hozzá minél több természetes anyagot. Fonhatsz vesszőből koszorút, amelybe színes rafiát szőhetsz, köthetsz, teletűzdelheted virágokkal. Akár készen is vásárolhatsz már húsvéti ajtódíszeket.

Ha amúgy is aktuálissá vált a lakás egyes pontjainak átfestése, akkor merj váltani. Manapság már bármilyen színárnyalat kikevertethető. Dobd fel a falfelületet matricával, tapétacsíkkal.

Nemcsak a virágok és a szobanövények dobhatják fel az otthonunkat, hanem a gyümölcsök is. Friss gyümölcs vásárlása után rakd ki azokat, hogy könnyen elérhető legyen, de még inkább, hogy életet vigyen a konyhádba. Minél többfajta, annál színesebb és annál egészségesebb.

Kicsit már készülhetsz a húsvétra is. A nagytakarítás után az otthonod felfrissül, és ha még újabb tárgyakat, növényeket viszel be, garantáltan jobban érzed magad otthon.

(Forrás: doknow.org/kép)