Jump to content

Fenyőfakisokos- a közepesen drága választás

2015. 12. 18. 18:00

A fenyővásárlás során három árkategória létezik: nagyon drága, közepesen olcsó vagy drága és az olcsó. Ki erre, ki arra esküszik, a legjobb választás mégis a középső kategória, amibe a legszebb és legillatosabb fák tartoznak.

A fenyőfavásárlás egyik sarkalatos pontja az ár, épp ezért sokan a jutányosabb árfekvésű luc-és erdeifenyő közül választanak. Utóbbi kettő hátránya, hogy levelei hamar lepotyognak, de azért mégiscsak az otthonodba varázsolják a karácsony hangulatát.

A közepesen olcsó vagy drága (ez szemlélet kérdése) kategóriába sorolhatók tűnnek a legjobb választásnak mind közül, egyrészről mert formásak, és szépek, másrészről nem hullajtják el hamar leveleiket. A szóban forgó két fenyőtípus az ezüst-és feketefenyő, melyekből a kisebb példányok már 3500-4000 forintért is beszerezhetők.

Az ezüstfenyő és ennek egy másik, kevésbé ismert változata a dán kék ezüstfenyő ideális karácsonyfa lehet, ugyanis a meleget jól bírják, és 3-4 hétig sem hullajtják leveleiket. Illatuk csodálatos, és nagyon erőteljes. Szabályos, klasszikus „karácsonyfaformája” miatt igazán kedveltek, amit ezüstösen fénylő leveleik tetőznek.
Számtalan méret és terjedelemváltozatban kaphatóak. Egyetlen hátrányuk, hogy nagyon szúrnak.

A feketefenyő hasonlóan az előzőekhez, sokféle változatban áll rendelkezésre, noha egyre kevesebb helyen lehet vásárolni. Terebélyes ágai, és hosszú levelei méltóságteljes megjelenést kölcsönöznek számára, és hetek múlva sem hullik le levele. Hátránya, hogy nincs illata.

 

Fotó: dolphin.com