Jump to content

Kaktusz a nappaliban

2015. 01. 18. 13:15

Az őshonosnak nem mondható növény kedvelői nem alkotnak népes tábort, ám aki beengedi életébe, biztosan nem fog lemondani róla a jövőben. Kerülhet az otthon falai közé vagy a fagymentes hónapokban a teraszra, erkélyre. Egy biztos, könnyű megszeretni, elbűvöl érdekes formájával, eltérő levelével.

A kaktusz szúróssága ellenére rejt valami izgalmasat, előszeretettel helyezik életterük közelébe stílustól függetlenül a növényszeretők. Mert remek partner egy letisztult berendezésű otthonban, éppúgy, mint a kevert és bohókás kialakítású lakások szegleteiben.

Kifejezetten ráerősít a természet szeretetét a zöld szín alkalmazásával kialakított enteriőrök lakónak életében elhelyezett tárgyakra, mintákra. Mondhatni kapocs a falon, padlón alkalmazott dekorációs anyagokkal, burkolatok mintázatával, berendezési tárgyak elhelyezésével kialakított részletek és magasztosult megjelenése között.

Szerethető akkor, ha markáns megjelenésével a helyiség fókuszba helyezett díszeként alkalmazzuk. Mellé tehetünk néhány, hangsúlyozzuk néhány bútort, dekort, s azt vesszük észre, hogy szabályos kompozíció készült, amelyben minden tárgy sajátos hangulatával járul hozzá a végleges látványhoz.

Hangsúlyos szerepet kap, ha a körülötte megjelenő tárgyak semlegesek, akár a színek, anyagok használatában, akár a natúr stílus kellékeinek elhelyezésében.

Felpezsdíti a környezetét, a nagyon steril környezetben elhelyezve életet visz a passzívan háttérbe vonuló berendezési tárgyak mellett. A letisztult skandináv design mellé igazán remek kiegészítő. Jól mutat a pusztán fehér, vagy a fekete-szürke-fehér világa kiegészítéseként.

A növény, hiába létezik ezernyi fajtája, mégis jellegzetes, nem utolsó sorban tüskés felületéről, egymásra illesztett leveleiről. Ez nem hagyta nyugodtan a designerek alkotói munkásságát sem, így készült néhány meglepő megjelenítés, illusztráció, tárgy. Hogy használnánk-e vagy sem, mindenki döntse el maga :o)!

(fotó: ecosalon.com, homemydesign.com, pinterest.com, digsdigs.com, stdibs.com, spoonflower.com, designboom.com, houseandhold.com)