Jump to content

Miért jó, ha kicsi a fürdőszoba?

2014. 11. 20. 22:33

Mert minden karnyújtásnyira helyezkedik el benne. Gyorsabban végzünk a takarítással. Kevesebb tárggyal tömjük tele a polcokat. S további számos előnyére kívánjuk felhívni a figyelmet. Ne keseredjünk hát el, ha kicsi fürdőnk van!

Hozzuk ki inkább belőle a maximumot, használjuk ki minden tekintetben a rendelkezésre álló teret. Hogyan is tehetjük praktikussá és barátságossá anélkül, hogy a falak bontásához fognánk? Álljunk bele a tervezésbe és mihamarabb kövesse tett az elhatározást, hogy az advent alatt lehetőségünk legyen magunkra fordítani némi időt, feltöltődéssel, frissítő készülődéssel a vadiúj fürdőszobában. Magunk is meg fogunk lepődni, hogy bizonyos sztereotípiák felrúghatók és a végeredmény éppen a tiltott vagy nem javasolt alkalmazástól lesz varázslatos. Ilyen a sötét színek használata a kis helyiségekben. Ám némi raffinériával a sötét tónusok nemhogy agyonnyomnák a teret, hanem megfelelő mennyiségű felületre történt felvitele valóságos csodát tesz az apró térrel, sőt minden jóslással ellentétben még nagyítja is azt. Pusztán a megfelelő árnyalatok és textúrák kiválasztása szükséges, na és némi természetes fény sem árt. Lássuk be, erre a bátor lépésre azért kevesen szánják rá magukat. Amennyiben nem szegjük meg a kis helyre csakis fehéret tegyünk szabályt, válasszunk fényes felületet és akár több kisebb tükröt a térnövelő hatás kedvéért.

Lássuk be, kis helyiségben még nagyobb fontossággal bír a megfelelő tárolók alkalmazása is, olyan polcokra, rekeszekre, mosdó alatti maximális hely kihasználásra gondolunk, amelyek minden szempontból előnyösek, mert azzá akarjuk tenni őket. Ne keseredjünk el, ha a polcok nem egymás mellett, hanem a helykihasználás miatt, egymás fölött helyezkednek el. Kézenfekvő, hogy érdemes megfontolni a kád helyett a zuhanykabin behelyezését. Ezzel azonban megszűnik a fürdőzés lehetősége, így megfontolandó a kisméretű kád is. Míg meglepő módon térnövelő hatással bír a „lebegő”, hátul beköthető wc is. Használjunk nagy tS ne feledjük, amennyiben valódi átalakításba fogunk, a helyiség mérete miatt bátrabban hozhatunk döntést néhány magasabb minőségű, magasabb árfekvésű termék felől, hiszen úgysem kell belőle sok.

(fotó: interiordesign4.com, ikea.com)