Jump to content

Hogyan védekezzünk az influenza ellen?

2014. 11. 07. 21:48

Aludjunk sokat, étkezzünk egészségesen, fokozzuk a vitaminbevitelt, lehetőleg természetes módon. Sportoljunk és töltsünk minél több időt a szabadban, friss levegőn. Egyszóval éljünk egészségesen. És mindemellett védekezhetünk házi készítésű fertőtlenítővel.

A csináld magad világában mi sem természetesebb, minthogy magunk készítünk antibakteriális, mindenre használható spay-t. Elűzhetjük a betegséget magunk körül, felfrissítve a helyiség levegőjét. Fújhatjuk életünk mindennapos tevékenységei köré, a munkapultra, a mások által gyakran érintett felületekre, a kezünkre, akár még az ágyneműre is. A jól megválasztott alapanyagok biztosítják a fertőtlenítés lehetőségét, csíraölő növényi- és illóolajok egymásra hangolódásával érjük el a hatást.

Lássuk mire lesz szükség:

Mindenekelőtt egy szórófejes tégelyre, olyanra, amely kényelmesen fogható, praktikusan és könnyen használható.

A belevalók:

60 ml hamamelisz oldat (boszorkánymogyoró, varázsmogyoró néven is ismert)

40 ml felforralt, majd lehűtött tiszta víz

15 ml ezüst kolloid csepp

10 csepp ravensara illóolaj

5 csepp levendula illóolaj

3 csepp teafa illóolaj

3 csepp kakukkfű illóolaj

5 ml kakukkfű csepp

A cseppek, illóolajok beszerzésére ajánljuk az egészségboltokat és gyógyszertárakat, körülnézhetünk. Összefoghatunk a barátnőkkel egy csacsogással egybekötött vegyszermentes kotyvasztásra egyikük boszorkánykonyhájában. Töltsük meg a tégelyt a hozzávalókkal és jól össze. Ezt tegyük minden használat előtt. Érdemes feltüntetni a készítés időpontját. Nem romlandó egyik alkotórész sem, mégis ajánlott az egy éven belüli felhasználás. Hatékony, biztonságos, emellett felemelő az érzés és a tudat, hogy magunk készítette, mindenféle ránk erőltetett fertőtlenítő helyett a természet kivonataihoz, illóolajaihoz nyúlva igyekszünk megelőzni, enyhíteni a betegséget.

Védjük magunkat és környezetünket természetesen!

(fotó: areal-lifehousewife.com)