Jump to content

Őszi levelek színe a négy fal között

2014. 11. 03. 11:51

A hosszú hétvégék remek alkalmat nyújtanak csodálatos erdeink felfedezésére, családi és baráti kiránduláskor az őszi színek övezte lombhullató fákban dúskáló területek felfedezésére. Mi sem egyszerűbb, mint a színskála meleg, tartalmas színeinek felvonultatása otthonunkban, az átélt élmény meghosszabbításának reményében.

Noha az ősz az elmúlással állítható párba, a kiragadott színekkel, akár nagyobb (fal) felületen játszadozva, majd hasonlóan falevélszíneket és egy eltérő színt alkalmazva nagyon is vibráló, élettel teli belsőt kapunk végeredményként, a klasszikus sárguló-barnuló világhoz képest. Nem célunk azonban senkit sem arra ösztökélni, hogy cserélje őszi színekben pompázó bútorokra a meglévőt, sem arra, hogy tapétázza, fesse át kizárólag e tónusok fókuszba helyezésével szobáit. Apró trükkökkel azonban nagyon hangulatos változást érhetünk el. Tegyük ezt mihamarabb, hogy legyen időnk élvezni a látványt. Ne essünk a nagyáruházak csábításának bűvkörébe, ráérünk még az adventi, karácsonyi hangulat kialakításával. Addig gyönyörködjünk a meleg színekben.

Használjuk ki fa bútoraik szépségét, ami az erdő témához kifejezetten passzol. Erősítsük a felület és a szín előnyös adottságait, emeljük ki e jó tulajdonságokat, amelyek jól illeszthetők az őszi koncepcióba. Csoportosítsuk át lakberendezési tárgyainkat, készítsünk olyan tárgy kapcsolódásokat, amelyek színeikkel jól harmonizálnak egymáshoz és az őszi falevélszínekhez egyaránt.

Könnyű dolgunk van, ha a földszínek egyike köszön vissza a kanapé vagy a fotel kárpitján. Egyéb időszakban kontrasztossá tehető eltérő hangulatú, színű párnahuzattal, takaróval, míg jelen esetben elegendő egyetlen másik őszi tónust mellé helyezni, s azonnal erősíthetjük a látványt. Néhány falevél a háttérben további hangulatfokozó kellék szerepébe bújik. Alkalmazhatunk mély tónusú vázákat, olyan festmények, fotók, akár saját készítésű kreatív alkotások, mozgatható feliratok a mai trendet követő csoportos és megkomponált elhelyezését.

(fotó: pinterest.com, knottinghillinteriors.com, decoholic.org, justthebeesknees.com)