Jump to content

Mit kerüljön a konyhaszekrény tetejére?

2014. 10. 30. 10:27

Részemről bármi, legyen odaillő vagy meghökkentő, praktikus vagy haszontalan, a lényeg, hogy ne hallgassunk másokra, miszerint felesleges, s tükrözze énünket. Ne feledjük, olyan magasan van, hogy ott garantált az állandó rend. Egyébként függ a rendelkezésre álló hely méretétől, a tulajdonosok tárgyaktól ódzkodó vagy mindent begyűjtő és látványelemmé alakító habitusától.

A rés, ami a tároló teteje és a plafon között helyezkedik el, egyre kisebb lett a „hogyan teremtsünk egyen otthonokat” stílusú lakótelepi lakások terjedésének közel félévszázados terjedése óta. Bármekkora hely állt rendelkezésre, minden esetben pakolt oda valamit a hetvenes évek háziasszonya, s teszi ezt a mai megfelelője is. A változás csupán annyi, hogy a korábbi lomtárolónak titulált tárolási lehetőség, vagy a vendégektől ajándékba kapott italok csokra helyett mára ez a terület is olyan apró részlet az otthonunkban, amelyet a styling trendnek és az elvárásoknak megfelelve igyekszünk ízléses tárgyakkal, azok megkomponált elhelyezésével bevonni a látványba.

A tányér a falon divat még tart, s ha van rá megfelelő hely, emellett még passzol is a téma, hát az bizony a konyhaszekrény teteje. Sokkal sivárabb lenne ennek a konyhának a részlete enélkül.

Merész és egyben követendő példa. Művészet a konyhában. Különc megoldással cool konyhaképet láthatunk. Nagyon megmozgatja a fantáziát, csak ajánlani tudjuk.

A kosár megtöri az eltérő anyaghasználattal készült konyhabútorfrontok látványát. És még praktikus is. Mi alkalmazunk hasonlót, a törlőkendő, szalvéta készletet tároljuk bennük. Ugyan szükséges fellépő az eléréséhez, ám ennyit megér, hogy a passzív területet bevontuk a tárolási lehetőségek közé.

És ha még gyűjtjük az italos üvegeket, mert ezt a mintát kaptuk szüleinktől, hát tegyük, csak bolondítsuk meg az elhelyezést.

Sütni-főzni imádó könyvmolyoknak ajánljuk ezt a lehetőséget. Egy helyen a rengeteg, kedvelt és használt szakácskönyv, kulináris tanácsadó.

(fotó: projectwedding.com, wolfeyebrows.wordpress.com, goodhousekeeping.com)