Jump to content

Drótból szépet kérek!

2014. 09. 09. 23:30

Különösebb magyarázatot nem tudok adni, nekem az őszi hangulathoz hozzátartozik a drót. Mintha hálójára kúszna fel a nyár folyamán a vadszőlő, ami lassacskán kezd vöröses színre váltani. Eszembe jut a dróthálós gyümölcskosár kéklő szilvával és fényes héjú piros almákkal.

És kacsingatok a markánsabb drótból, vastagabból, vékonyabból készülő lakberendezési tárgyakkal. Bútort sem vetnék meg, ha éppen arról van szó. Hát nem csodaszép ez a szék? Vagy fotel, valahol a kettő között. Szellős kialakításával nem nyomja agyon a teret, maximálisan passzol a sokunk által kedvelt fa-fém-textil hármasát alkalmazó bohókás belső terekhez.

Következzen egy lerakóasztal, kerülhet a kanapé vagy a franciaágy mellé. Továbbra is nagy előnye a könnyed kialakítás, nem lesz tőle zsúfolt a tér, igazi érzéki csalódás, hiába foglal el ugyanakkora helyet, mint egy tömzsi változat.

Akár többfunkciós is lehet, használhatjuk lerakó- vagy dohányzóasztalként, ülőalkalmatosságként. Igazi dögös, gömbölyű formáját szinte csak sejtető dróttal körvonalazódik az egyszerű szépség.

Hogy mire jó a drót lámpabura? Hát irányított fényre semmiképp. Nem alkalmaznám előszobában, ahol szerencsés, ha látja az ember a cipőjét annak felhúzása közben. Ám egy nappali közepén, különösen, ha számos hangulatvilágítással rakjuk tele a helyiséget, igazán menő megoldás lehet.

A legkézenfekvőbb alkalmazása a tárolás, milliónyi ötlet, akár az élethelyzet változásával kaphat új szegletet a sarokban. Kezdheti csomagolóanyagokkal, kerülhet a fürdőszobába, jól mutatna egy eklektikus hangulatú gyerekszobában a játékok részére, biztos helye lehet a fürdőszobában.

Bátran használjuk a lakberendezés különböző területein,nem ér bennünket csalódás!

(fotó: lazysusanusa.com, urbanoutfitters.com, smartfurniture.com, deringhall.com, archiexpo.com, barnlightelectric.com, tudoandco.com, inspiredwhims.com, pinterest.com, potterybarn.com)